Bethesda Hayatını Kaybeden Oyuncusunu Starfield’da Andı

Huzur içinde uyu Alex Hay...

Oyun dünyasından her türden haber geliyor. Kimileri bizleri mutluluktan havalara uçuruyor, kimileri sinirden köpürtüyor ve kimileri de içimizi acıtıyor. Alex Hay isimli oyuncunun yürek burkan öyküsü ise içimizi acıtan kısma giriyor. Bethesda hayatını kaybeden oyuncusunu Starfield’da ölümsüzleştirmeyi unutmadı.


İlginizi Çekebilir: Starfield İnceleme Puanları Yayınlandı


Bildiğiniz gibi esasen geçtiğimiz yılın Kasım ayında çıkması beklenen Starfield, ertelenmişti. Bugün itibarıyla Premium sürüm sahiplerine açıldı. İşte o erteleme haberinin ardından subreddit sayfasına gitmiş ve oyunun çıkış tarihi ile ilgili endişelerini dile getirmişti.

Başlıkta oyunu oynayamayacağına dair ifadelere yer veren Hay, projeyi yıllardır takip ettiğini ve ertelendiği öğrendiğinde de oynayamayacağını düşündüğü için üzüldüğünü dile getirmişti. Öyle ki akciğer kanseri tedavisini Eylül ayında bırakmış ve sabırsızlıkla beklediği Starfield’ın ertelendiği için hayal kırıklığı yaşamıştı. Mesajı yazdığı sırada palyatif bakım altında olduğunu ve ailesi tarafından bakıldığını da sözlerine ekleyen Alex Hay, Xbox oynamanın kendisi için harika bir kaçış şekli olduğunu ama altı ay daha dayanabilmesinin mümkün olmadığı da yazmış ve diğer kullanıcılara kendisi yerine de oynamalarını isteyerek mesajını bitirmişti.

Bahsi geçen bu mesajdan tam sekiz gün sonra, yani 16 Mart 2023 tarihinde Alex Hay, verdiği büyük yaşam mücadelesini kaybetmiş ve kansere yenik düşerek vefat etmişti.

Bu üzücü haberin ardından, Reddit paylaşımının altına pek çok kullanıcı Starfield oyunundaki gemisine Alex Hay adını vereceğini söylemişti. Hay da içlerinden birine “Ben de oralarda olacağım!” diye yanıt vermişti.

Bethesda Hayatını Kaybeden Oyuncusunu Starfield’da Unutmadı

Bethesda Softworks ise vefat eden oyuncuyu Starfield oyununda ölümsüzleştirdi. Reddit kullanıcısı HunterWorld tarafından Starfield konu başlığının altında belirtilene göre, oyunda Alex Hay ile ilgili bir not bulunuyor:

bethesdas-tribute-to-alex-hay-v0-b2tla0ohljlb1

“Tüm arkadaşlarıma ve kardeş kaşiflere. Oradaki yıldız sahasında, her daim sizinle olacağım. Her zaman seveceğim, Alex Hay.”

Bildiğiniz gibi Amerika menşeli yayıncı, benzer bir şeyi Fallout 4 için yayınlanan Nuka World isimli son genişlemede de yapmış ve hayatını kaybeden hayranını yapay zeka karakteri olarak oyuna dahil etmişti. Ne var ki zaman darlığı yüzünden Starfield için benzer bir durum ne yazık ki olamadı. Zaten oyunun geliştirilme süreci de Ağustos ayı içerisinde tamamlanabilmişti.

Exit mobile version