Bethesda Başlatıcısı Bu Yıl Sona Erecek

Her şey buraya kadarmış, Bethesda Başlatıcısı...

Bethesda Başlatıcısı Bu Yıl Sona Erecek

Bethesda Başlatıcısı bu yılın Mayıs ayı içerisinde kapatılacak. Uygulama üzerinden oyunlarınıza ulaşamayacak ve başlatamayacaksınız. Ne var ki Nisan ayı içerisinde Steam mağazasına geçiş süreci başlatılacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Fallout 76 2022 İçerik Yol Haritası Belli Oldu


Bildiğiniz gibi büyük oyuncularının bir kısmı, kendi mağazalarını açmış durumdalar. Bu mağazalar ile ilişkili olarak da yaptığınız satın alımlara erişebilmek ve arkadaşlarınız ile sohbet edebilmek gibi aktivitelerde bulunabildiğiniz Başlatıcı adı verilen uygulamaları mevcut. Ne var ki içerilerinden birisi bu yıl bir nevi veda edecek: Bethesda Başlatıcısı.

Bethesda Başlatıcısı Kapatılıyor!

Amerika menşeli yayıncının duyurunun ardından destek sayfası üzerinden verdiği bilgilere, Başlatıcı Mayıs ayı içerisinde kapatılacak iken, Nisan ayı içerisinde paylaşılacak olan talimatlar ile oyunlar, indirilebilir içerikler, oyun içi görünümler, sanal para bakiyeleri dahil Bethesda.net kütüphanenizi Steam kütüphanenize aktararak ücretsiz bir şekilde ulaşabileceksiniz. Ayrıca arkadaş listesi için de Fallout 76, DOOM Eternal, Wolfenstein: Youngblood, The Elder Scrolls: Legends, Rage 2 ve DEATHLOOP gibi bulunan oyunlarda buluşturulacak.

Bahsi geçen aktarım çoğu kayıt dosyasını da otomatik olarak taşıyacak. Geri kalanları ise elle Steam klasörüne taşımak durumunda olacaksınız. Mayıs ayı içerisinde Bethesda Başlatıcısı’nın kapatılması ile uygulama üzerinden oyunlarınıza ulaşamayacak ve başlatamayacaksınız. Ne var ki, oyunlar, modlar, görünümler, haberler ve güncellemeler için gelecekte Bethesda.net hesabına ihtiyaç duyulmaya devam edilecek.

Eğer Bethesda.net hesabınızı PlayStation veya Xbox hesabınıza aktarmayı istiyorsanız, hesap bilgileri sadece PC platformunda aktarılmayı desteklediği için konsollara aktarımın yapılabilmesi mümkün olmayacak. Bununla birlikte, sadece Steam desteklendiği için PC üzerindeki başka bir hizmete de aktarımın mümkün olmayacağı söyleniyor.

Söz konusu bilgilerin arasında Fallout 76 ve The Elder Scrolls Online oyunlarına da değinilmiş. Fallout 76 oyununa Steam üzerinden devam edebilecek iken, aynı durum The Elder Scrolls Online için de aynı durum geçerli olacak.


Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bethesda Başlatıcısı’nı kullanıyor musunuz? Bu geçiş sizin için iyi oldu mu? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version