Battlefield 2042 Steam Oyuncu Sayısı Yerlerde

Bakalım serinin güncel oyunu nasıl toparlanacak?

Battlefield 2042 Steam Oyuncu Sayısı Yerlerde

Battlefield serisinin güncel oyunu için gidişatın hiç de yolunda olmadığı, uzun zamandır bildiğimiz bir gerçek. Electronic Arts ve DICE tarafında kurtarmak için çalışmalar devam eder iken, Battlefield 2042 Steam oyuncu sayısı da gün geçtikçe baş aşağı gitmeye devam ediyor.


İlginizi Çekebilir: EA Battlefield 2042 Başarısızlığını Nedenleri ile Kabul Etti


Sizlerle paylaştığımız sondan bir önceki haberimizden sonra mağazada yazılan son 2.586 kullanıcı incelemesinde olumluluk oranı % 18 iken, toplamda 101.805 olan bütün incelemelerdeki olumluluk oranının da % 28 olduğu görülüyor. Hal böyle iken, oyuncu sayısı hakkında da pek olumlu şeyler söylemek mümkün olmuyor.

Battlefield 2042 Steam Oyuncu Sayısı Üç Haneli Rakama Düştü

Valve mağazasının oyuncu sayılarının analizinin gerçekleştirildiği ve hangi oyunun en fazla oynandığını görebildiğimiz SteamCharts tarafından sağlanan verilere göre Battlefield 2042, çıkışından bu yana eş zamanlı 100.590 oyuncuyu görmüş. Son yirmi dört saat içerisinde bu sayı 1.628 iken, biz bu haberi yazarken de en zamanlı oyuncu sayısı 935 idi.

Böyle bir sonucun ortaya çıkması aslında çok da şaşılacak bir durum değil. Her ne kadar Electronic Arts bunu COVID-19 salgını ve Halo Infinite oyununa bağlamış olsa da, geliştirilme sürecinde yaşandığı söylenen uzun süreli motor yenilenmesinin, serinin özünde olan önemli elementlerin çıkartılmasının ve yapılan tanıtımlar ile ilgili tutarsızlıkların da tuz biber olduğunu söylemek gerekiyor.

Bu noktada, Battlefield 2042’yi düştüğü durumdan kurtarabilmek için ne tür adımların atılacağını merak ediyoruz. Dahası ise, atılan bu adımlarım oyuncular tarafından nasıl karşılanacağı da büyük bir merak konusu. Malumunuz, işler artık yoluna girmez ise serinin son oyunun fişi bütünüyle çekilebilir. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version