Battlefield 2042 Oyuncuları Para İadesi İstiyor

Kampanya amacına ulaşır mı bilinmez...

Olumsuz gidişatın hız kesmeden devam etmesi karşısında, Battlefield 2042 oyuncuları para iadesi talep ettikleri bir kampanya başlattılar. Kampanyanın detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: DICE ve Battlefield Serisinde Önemli Değişiklikler Yaşanıyor


Battlefield 2042, serinin güncel oyunu olarak 19 Kasım 2021 tarihinde PC (Epic Games Store, Origin ve Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için satışa sunulmuştu.

Daha çıkışının öncesinde serinin özünde olmayan özelliklerden dolayı olumsuz eleştiriler ile karşılaşmış olan yeni Battlefield oyunu, hem Electronic Arts hem de DICE için baş ağrıtıcı olmaya devam ediyor. Bunda elbette yapılan tanıtımların oyuncuları yanıltmış olmasının etkisinin de büyük olduğunu göz önünde bulundurmak lazım.

Aktif oyuncu sayısının Battlefield V oyununun bile gerisinde kaldığı Battlefield 2042 için Steam mağazasındaki 94.846 kullanıcı incelemesinin sadece % 30 kadarı olumlu iken, son bir aydaki 10.265 kullanıcı incelemesinin de sadece % 15 kadarı olumlu olarak görülüyor. Diğer bir deyiş ile büyük umutlar ile satışa sunulan yeni Battlefield, kelimenin tam anlamıyla büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Her ne kadar Üst Yönetici Andrew Wilson bunu olumluya çevirmek için çalışacaklarını söylemiş olsa da, bu epey zaman alacakmış gibi görünüyor.

Battlefield 2042 Para İadesi Kampanyası

Battlefield 2042 Oyuncuları Para İadesi Kampanyası Başlattılar

Durumdan hoşnutsuz olan oyuncular ise Electronic Arts tarafından para iadesi talep edilen bir kampanya başlattılar. Oyunun çıktığı bütün platformlardaki satın alımlar için yapılan talep ile ilgili kampanya sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Halihazırda biz bu haberi hazırlarken 56.161 kişi tarafından imzalanan kampanyanın hedefi 75.000 imza iken, açıklaması ise şöyle:

“EA’in Battlefield 2042’yi satışa sunması, EA’in yanlış reklamcılığı sebebi ile 70 dolara satın alan bütün tüketiciler ile dalga geçmektir.

Battlefield 2042 dünya genelindeki tüketicilere milyonlarca dolar zarara sebebiyet vermiş ve binlerce müşterinin keyfini kaçırmıştır.

Birçok tüketici raporuna göre, Electronic Arts ve DICE çıkış günün için verdiği birçok sözü tutmamış ve Battlefield 2042 oynanamaz halde çıkışını gerçekleştirmiştir. Bugün bile Battlefield 2042’nin oyun içi deneyimi önemli ölçüde değiştiren çok fazla teknik sorunları bulunduğu için, çoğu topluluk üyesi tarafından tamamlanmadan satışa sunulmuş bir oyun olarak görülmektedir.

Aslında, Battlefield 2042 Steam’de bile zayıf olup, yüksek itibarlı PC video oyunu sağlayıcısı müşterilerin tam bir para iadesi almalarına olanak tanımaktadır.”

Bakalım bu imza kampanyası hedefine ulaşacak mı? En azından oyuncuların seslerini yükseltmeleri ile Electronic Arts ve DICE, daha ciddi adımlar atacaklarını tahmin ediyoruz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version