Battlefield 2042 Duyurusu Resmi Olarak Yapıldı

Beklenen yeni Battlefield duyurusu en sonunda geldi. EA, oyunla ilgili ilk bilgileri verdi.

battlefield 2042 çıkış tarihi kapak görseli

Sensitivity Classification Label: EA-SECRET Embargo Date: EA-PUBLIC-2021-06-09

Battlefield 2042 duyurusu resmi olarak yapıldı. EA, yayınladığı video ve basın bülteni ile birlikte oyuna dair ilk bilgileri paylaştı. Yeni oyunun modern modemde geçeceği ve bilim-kurgu ögeleri içereceği belirtildi.

Yeni Battlefield oyunu dört gözle bekleniyordu. Son iki oyunda önce Birinci Dünya Savaşı yıllarına giden DICE, sonraki oyunda ise temayı değiştirmişti. İkinci Dünya Savaşı temalı oyunun ardından stüdyonun, günümüze geri döneceği düşünülüyordu.

Bugün itibarıyla yapılan resmi duyuru ile birlikte Battlefield 2042 tanıtım videosu ilk kez gösterildi. EA, yayınladığı basın bülteni ile birlikte yeni oyunu “Topyekün Savaş” olarak tanımladı.

Battlefield 2042 Duyurusu Yapıldı

Gönderilen basın bülteni içerisinde yeni oyunun hikayesine ve temasına dair çeşitli bilgiler de verildi. Basın bülteni içerisinde yer alan bilgilerden bazıları ise aşağıdaki gibi oldu.

“Battlefield 2042’de dünya uçurumun eşiğinde. Gıda, enerji ve temiz su kıtlığı düzinelerce ülkenin başarısız olmasına yol açarak insanlık tarihinin en büyük mülteci krizini yarattı. Bu Vatansızlar veya Yolsuzlar arasında aileler, çiftçiler, mühendisler ve hatta askerler dahi var. Bu krizin ortasında, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya dünyayı topyekün bir savaşa çekiyor. No-Pat Uzmanları her iki tarafa da katılıyorlar, bir bayrak için değil; bu yeni dünyada Vatansızların geleceği için savaşıyorlar.”

“Oyuncular, Battlefield serisi için tamamen yeni bir oynanabilir asker türü olan Uzmanların botlarını giyecekler. Geleneksel dört Battlefield sınıfından ilham alan Uzmanlar, kendi benzersiz Uzman Nitelikleri ve Uzmanlıkları ile donatılacak ve tamamen özelleştirilebilir teçhizatlara sahip olacaklar. Bir Uzman olarak oyuncular, savaşta kullanmak üzere son teknoloji bir silah, ekipman ve araç cephaneliğine erişebilecekler. Bu güçlü yeni araçlar, yaratıcı oyunculara oyun tarzlarına uyacak mükemmel kombinasyonu buldukları ve savaş alanında rakiplerini alt edip alt ettikleri için zengin seçenekler sunuyor.”

Basın bülteninde yer alan detaylar hikaye ile sınırlı kalmadı. EA, hikayenin yanı sıra oyunda yer alacak özelliklerden bazılarına dair kısa açıklamalar yaptı. Detaylı açıklamaların ise önümüzdeki günlerde verileceği belirtildi.

Serideki en büyük, en iddialı oyun olan Battlefield 2042 şunları içerir:


İlginizi Çekebilir: Sniper Ghost Warrior Contracts 2 İnceleme


Battlefield 2042 Çıkış Tarihi

Yapılan tanıtım duyurusu sırasında Battlefield 2042 çıkış tarihi bilgileri de verildi. Açıklamaya göre serinin en yeni oyunu 22 Ekim 2021 tarihinde piyasada olacak.

“Battlefield 2042 ön siparişe açıldı ve perakende ve dijital vitrinlerde 22 Ekim’de Xbox One, PlayStation 4 ve PC’de 59,99 ABD Doları ve Xbox Series X ve S ve PlayStation 5’te 69,99 ABD Doları’na çıkacak. EA Play üyeleri, 15 Ekim 2021’den itibaren 10 saatlik deneme süresine sahip olacak. EA Play üyeleri ve ön sipariş veren oyuncular, Açık Beta’ya erken erişim kazanacak. Ön sipariş veren oyuncular, aralarında PC’de 89,99 $ ve konsolda 99,99 $’a Battlefield 2042 Gold Edition veya PC’de 109,99 $ veya konsolda 119,99 $’a Battlefield 2042Ultimate Edition da dahil olmak üzere üç farklı sürüm arasından seçim yapabilir. Her sürümün teklifleri, EA Play ve EA Play Pro abone teklifleri ve oyunla ilgili daha fazla ayrıntı hakkında daha fazla bilgi için 2042 adresini ziyaret edin.

Exit mobile version