Battlefield 2042 Açık Beta İnceleme

Serinin ikonik topyekün savaşına geri dönüş başladı.

Battlefiled 2042 beta olarak bizlere çağrı yaptığında inanın çok heyecanlandım. Heyecanlandım çünkü, serinin diğer oyunlarına nazaran ne gibi yenilikleri içerisinde barındırıyordu merak ediyordum. Peki oyun aksiyonun cenneti olabilmeyi başarabilmiş mı? Savaş mekanikleri nasıl? Kafamda deli sorularla, kolları sıvadım ve sizler için girdim savaş alanına. Battlefield 2042 deneyimlerimi paylaşmaya hazırım. Battlefield 2042 Açık Beta İnceleme yazımızla karşınızdayız?


İlginizi Çekebilir: Lake İnceleme


Battlefield 2042 Açık Beta İnceleme

Oyunu takip edenlerin bildiği üzere 6 Ekim‘den itibaren oyunu ön sipariş edenler, ya da erken erişim kodu olanlar ve EA Play üyesi olanlar Battleflied 2042’yi beta sürecinde oyunu deneyimlemeye başladılar bile.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, açık beta deneyiminde sadece Counquest Modu oynanabiliyordu. Diğer tüm modlar ve mekanikler henüz açık değil. Conquest modunda, 64v64 destekleniyor.

Harita oldukça küçük ve benim en çok takıldığım nokta maalesef hikaye modu  yeni oyunda yer almıyor. Olsaydı tadından yenmezdi herhalde.

Battlefield 2042’de bildiğiniz üzere birinci şahıs nişancı modundayız. Burada ki yapılan en büyük yeniliklerin başında sınıfların yerini uzmanların almış olması. Bu uzmanlar benzersiz silah ve malzeme taşıyabilen, ileri teknoloji mekanikleri olan askerler.

Mesela can diriltme silahı, otomatik taret, özel bir hareket sensörü ki; bu sensör ile bize gizlice yaklaşan düşmanları tespit edebiliyoruz.

Açık beta sürecinde silah çeşitliliği ve yardımcı malzemelerimiz kısıtlıydı. Ağzımıza bir bal çalıp gönderdiler resmen. Ama bu haliyle bile, oyunun çok akıcı olduğunu söyleyebilirim.

Bir de ranger savaş köpekleri var. Düşmanlar tarafından imhası zor oluyor. Önden keşfe gönderebiliyorsunuz, üzerine C4 bombasını koyarsanız mekanik bomba haline getirebiliyorsunuz, kendi kendini imha edebiliyorlar bu köpekler.

Bu ranger köpeğini stratejinize göre kullanırsanız harika işler çıkartabilirsiniz. Sonuçta tek bir amaç için oradaydık; düşman bölgelerini ele geçirmek!

Ekip Olmazsa Olmaz! 

Ekip ile koordineli hareket edince başarı çok çabuk geliyor. Özellikle vurulduğunuz zamanlarda belirli bir saniyede canımızı hemen doldurabilecek kişilerin olması gerçekten çok önemli. Bunu zaten Battleflied oynayanlar bilir altını bir kez daha çizmek istedim. Açılış ekranında üzerimizde taşıdığımız silahların çeşidini ve diğer packleri seçebiliyoruz. Ekranın açılışı ve arka planını dolduran müzik çok hoşuma gitti. İçinizden, ‘Hadi arkadaşlar başlayalım!’ diye bağırmak geliyor.

Haritaya havayolu ile mi karayolu ile mi ulaşacağınıza karar verdikten sonra aksiyon cennetine merhaba diyoruz.

Elimizde ki silahların çeşitliliğini duruma göre süratle değiştirip, ortama ve yapacağınız operasyona hazır hale getiriyoruz. Mesela önümüzde hafif bir tepe ya da çok yüksek bir bina çıktığında, çok teknolojik drone’umuz emrimize amade. Bu teknolojiyi kullanarak yer ve düşman tespiti yaptıktan sonra, izleyeceğiniz yol ve strateji size kalmış. Ekip olmazsa olmaz. Bunu hep söyledim. Böylelikle başarıda arkasından geliyor.


İlginizi Çekebilir: Far Cry 6 İnceleme


Oyun buna biraz daha önem vermiş sanki. Çok hızlı karar verip, hızlı aksiyon almanız gerek. İşte bu yüzden birisi yaralandığında derhal müdahale etmeniz ve ekibinizi eksiltmemeniz gerek.

Oyun içi seslendirmeler gayet güzel, özellikle haritaya ilk düştüğünüzde uzaktan gelen o silah sesleri çok hoş olmuş. Gerçekten savaşın renklerini dibine kadar hissediyorsunuz.

Zaman zaman bug olayına rastladım. Evet hala bug’lar var. Havada duran insanlar, içimden geçen askerler. Bunlar bana nedense hep can sıkıcı gelmiştir. Umarım oyunun piyasada olacağı 19 Kasım 2021 tarihine kadar bu durumlar düzelir.

Oyunda kullanabileceğiniz bir çok araç mevcut. Tank, helikopter vs. Ama açık hedef haline geldiğinizden imhanız çabuk oluyor.

Oyun Modları

Daha önce bahsettiğim gibi, beta’da sadece Counquest Moduna izin veriliyor. Diğer modlar şimdilik kilitli. Ufaktan bilgi vermek gerekirse; Battleflied Portal ve Hazard Zone modları oyunun çıkışıyla beraber beğenimize sunulacak.

Battleflied Portal; Oyuncuların kendi oyun türlerine izin veren, oyuncuları serbest bırakan bir portal olacak. Nasıl olacağını göreceğiz. Hazard Zone ise; yüksek derece oyuncuların bulunacağı ve takım tabanlı oyunların olacağı bir mod.

Bence mod doyuruculuğu yeterli. Ama bu modların da yeteneklerini incelemek gerek. Oyunu PC üzerinden deneyimleyecek olan takipçilerimizin aşağıda yer alan sistem gereksinimlerini dikkate almalarını öneririz.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

Oyunu neden 1 ay daha erteledikleri beta testinden de belli oluyor. Yapılması gereken işler var hala. Modlar ve diğer uzmanlarda geldiğinde bunları daha net konuşabileceğiz. Peki siz Battleflied 2042 hakkında neler düşünüyorsunuz? Oyunu çıkışıyla beraber alacak mısınız? Aşağıda yer alan yorumlar kısmından düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version