Battle.net Türk Lirası Desteklemeye Başlayacak!

Bakalım şirket kuru kaçtan alacak?

Battle.net Türk Lirası Desteklemeye Başlayacak!

Günün güzel haberi Activision Blizzard şirketinden geldi. Öyle ki, Battle.net Türk Lirası ile işlem yapabilme olanağına önümüzdeki ay itibarıyla kavuşacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Gamedec Türkçe Dil Desteği Geldi!


Bildiğiniz gibi oyun fiyatları, hepimizin ortak sorunu. Dalgalanan kur ile oyun fiyatları makul diyebileceğimiz seviyeyi çoktan geçti. Ancak zamanla dijital mağazaların yavaş yavaş para birimimizi desteklemeye başladıklarını da görüyoruz. Bunlardan birisi de Activision Blizzard şirketinin sahibi olduğu Battle.net.

Bugün yapılan açıklama ile Mayıs ayı itibarıyla Türk Lirası ile satın alım işlemlerini gerçekleştirebilmek mümkün olacak. Elbette bu noktada en çok merak edilen nokta ise bölgesel fiyatlandırmanın nasıl yapılacağı. Yani Activision Blizzard döviz kurunu kaçtan alacak? Yapılan resmi açıklamada, Battle.net bakiyesinin güncel kur üzerinden Türk lirasına çevrileceği söyleniyor. Bu da, oyunların bölgesel fiyatlandırmalarının da güncel kur üzerinden yapılabileceğine işaret ediyor diyebiliriz.

Türk Lirası haricinde Gürcistan Lirası, Kazakistan Tengesi ve Ukrayna Hyrvnası ile de işlem yapılabilecek iken, Activision Blizzard tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde;

Battle.net Türk Lirası ile İşlem Yapma İmkanı Sunacak

Activision Blizzard, Battle.net platformunu Türk lirası ile tanıştırıyor. Yeni para birimi seçeneğinin 4 Mayıs 2022’de veya sonrasında hayata geçmesi bekleniyor. Bu tarihten itibaren Türkiye’deki oyuncular, Activision Blizzard oyun içeriğiyle dövize çevirmeden yerel fiyatlandırma üzerinden işlem yapabilecek ve etkileşimde bulunabilecek.

Türk oyunculardan gelen yoğun talebin dikkate alınarak Battle.net’e Türk lirasının eklenmesi oyun deneyimlerini geliştirmek için esneklik sunuyor. Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo ve Hearthstone dahil olmak üzere Battle.net platformundaki tüm Activision Blizzard oyunları için yeni fiyatlandırma geçerli olacak.

Bu güncellemeyle beraber, şu anda Türkiye’deki oyuncuların elinde bulunan Battle.net bakiyesi, en son spot döviz kuru üzerinden Türk lirasına çevrilecek. Buna ek olarak, fiyatlarda da bazı düzenlemeler olacak. Ayrıca World of Warcraft aboneliği otomatik olarak Türk lirasına çevrilecektir.

Exit mobile version