Bannerlord İhracat Şampiyonu Olabilecek mi?

Oyuncular olarak gururlandır bizi TaleWorlds...

bannerlord ihracat şampiyonu

Çıktığı andan itibaren listelerin en tepesine yerleşen yerli yapım oyunumuz Bannerlord için gurur verici konuşmalar başladı. Ülkemizde üretilip dünyaya ihraç edilen ve %90’ın üzerinde yurtdışı satışı olan bu oyuna bugün, oyun olarak değil ürün olarak bakacağız. Warband’den bu yana olan gelişmeler ışığında Bannerlord İhracat Şampiyonu olabilecek mi bunu inceleyeceğiz.

Yüksek ihracat için ne gerekli, oyun satışında karlılık nedir gibi sorulara da makalemizden yanıt bulabilirsiniz. Şimdi gelin oyunların arkaplanında ne gibi ekonomik hesaplar yapılıyor onlara bir göz atalım.


İlginizi Çekebilir: Bannerlord 2020’nin En İyi Çıkış Yapan Oyunu Oldu


Bannerlord İhracat Şampiyonu Olabilecek mi?

İhracat Şampiyonu Nasıl Olunur?

Kısaca, döviz karşılığı ülke sınırları dışına yapılan mal ve hizmet satışı olarak tanımlanan, özellikle Gelişmekte Olan Ülkeler için önem arz eden, kalkınma hamlesini gerçekleştirmede ve yüksek milli gelire sahip olmada belirlenen ekonomik kalkınma stratejisinin en etkin aracıdır ihracat.

Firmalar ve şirketler, sermayelerini bir ürüne veya bir işe dönüştürerek hizmet ortaya çıkarırlar. Bu hizmetin ülke dışına satılmasına da ihracat denir. Bannerlord bu tanıma tamamen uyan bir ürün. Ülkemizde, ülkemiz sermayesi ile üretilip yurtdışına ihraç edilen bir ürün kendisi.

Ayrıca Bannerlord’un şöyle bir avantajı daha var. Ülke içerisinde üretilen herhangi bir ürünün yurtdışına ihraç edilmesi için gereken bir çok parametreyle uğraşmıyor TaleWorlds. Kargo ve gümrük işlemleri, taşıma masrafları vb. sorunlarla uğraşmayarak yalnızca dijital olarak ülkemize döviz gelmesini sağlıyor.

Mount & Blade: Warband Nasıl Bir Başarı Elde Etmişti?

2010 yılında satışa sunulan Warband için, hali hazırda tescillenmiş bir ihracat başarısı kayıtlarda bulunuyor.

Warband, 2010 yılında Türkiye’nin Gizli İhracat Şampiyonları Yarışması’nda ”özgün ürün” kategorisinde ilk sırada yer almıştı.

Bu başarının ayrıntılarına bakıldığında toplamda;

7 Milyon Tekil Oyun Satışı

212 Farklı Ülkeye Satış

Satışın %96’sının Yurtdışına Olması

gibi göz dolduran rakamlar bizleri karşılıyordu. Bu verilerin sonucu olarak Warband tam tamına 400 Milyon Dolar ihracat rakamına ulaşmıştı.

Mount & Blade II: Bannerlord için İhracat Beklentimiz 

Çıkışının üzerinden 48 saat geçmeden listelerin en tepesine yerleşen Bannerlord’un henüz erken erişimde bunu başardığını hatırlatmamız gerekiyor. Ayrıca çıktığı dönem itibariyle bu satışın aynı hızla devam etmesini beklemek hiç de yanlış değil. Çünkü;

Triple A oyunlardan daha ucuz bir fiyata satışa sunulması,

Koronavirüs sebebiyle insanların evlerinde bulunması,

Uzun süre daha okulların tatil olacak olması,

8 yıllık bir bekleyişin son bulması,

Günümüz teknolojilerine uygun bir oyun üretilmiş olması

oyunun satışı ile ilgili çok olumlu bir geleceğin bizi beklediğini gösteriyor. Bu tip bir doğru pazarlamanın sonucunda, Warband’ı geride bırakacak olmasına kesin gözüyle baktığım oyun için yeni bir ihracat şampiyonu çıkaracak olma ihtimalimiz çok olası gözüküyor. Umarız bu öngörümüzde haklı çıkarız ve ülkemizdeki oyun üretiminin tamamına faydalı olacak bir iş başarılmış olur.


İlginizi Çekebilir: Mount & Blade II: Bannerlord Hileleri (PC)


Sizlerinde konu ile alakalı fikirlerinizi yorumlar kısmında görmekten mutluluk duyarız. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek, oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version