Bannerlord 2020’nin En İyi Çıkış Yapan Oyunu Oldu

Mount & Blade II: Bannerlord, 2020'nin en havalı girişini yaptı.

bannerlord 2020'nin en iyi çıkış yapan oyunu

Türkiye’de geliştirilen en başarılı yapımların başında gelen Mount & Blade II: Bannerlord 2020’nin en iyi çıkış yapan oyunu unvanını daha ilk günden ele geçirdi. Doom Eternal gibi büyük bir rakibi karşısında oyuncuları kendine çekmeyi başaran oyun, önemli bir başarının altına imza attı.

2010 yılında Mount & Blade: Warband ile karşımıza çıktıktan sonra Ankaralı oyun stüdyosu TaleWorlds, yeni oyun hakkında ipuçları vermeye başlamıştı. 2012’de yaptığı açıklama ile resmi olarak Bannerlord’u duyuran stüdyo, tam tamına 8 yıllık geliştirme sürecinin ardından yeni oyunu piyasaya sürdü.

TaleWorlds, oyunculara her zaman en iyisini sunmak istedikleri için oyunun geliştirme sürecini uzattıklarını her seferinde dile getiriyordu. Ayrıca stüdyonun bağımsız kategorisinde olduğunu ve kendi imkanları çerçevesinde oyun geliştirdiği unutmamak gerek. Böylesine ayrıntılı bir oyunun geliştirme sürecinin uzaması da bu yüzden kaçınılmazdı.

30 Mart itibarıyla erken erişim aşamasına giren Mount & Blade II: Bannerlord, çıktığı gibi devasa bir oyuncu kitlesi tarafından oynanmaya başladı.

Bannerlord 2020’nin en iyi çıkış yapan oyunu unvanını kazandı

30 Mart 2020 TSİ 13.00’da Steam üzerinden oynanmaya açılan yapım, 130 lira civarında satın alınabiliyordu. Gelen geri bildirimler üzerine henüz erken erişim aşamasında Türkçe dil desteği de hazırlayan TaleWorlds, kısıtlı imkanlarla herkesi memnun etmeye çalışmıştı.

Çok uzun süredir beklenen bir oyun olmasının yanı sıra kendine has bir hayran kitlesi bulunan Mount & Blade, çıkar çıkmaz büyük bir ilgiyle karşılandı. Daha ilk saatinde 50 bin oyuncuyu gören yapım, sonrasında oyuncu sayısını katlamaya devam etti.

Çıkış yaptığı günün sonra saatlerinde aynı anda 178 bin oyuncuyu bir araya getirmeyi başaran Mount & Blade II: Bannerlord, rekoru ele geçirdi. Daha önce piyasaya sürülen DOOM Eternal, anlık 104 oyuncuyu görerek 2020’nin en iyi çıkış yapan oyunu olarak adlandırılmıştı.


İlginizi çekebilir: Mount & Blade II: Bannerlord hileleri


Doom gibi bir serinin yeni oyunu Eternal’i geride bırakan Bannerlord, Steam’in resmi anlık oyuncu sayısı sayfası üzerinde 178 bin rakamını görmeyi başardı. Böylece oyun, 2020’nin en iyi çıkış yapan oyunu olarak, şimdilik unvanı ele geçirdi.

Oyun, anlık oyuncu sayısının yanı sıra ilk günden aldığı 14 bin yorumun yüzde 84’lük kısmı olumluydu. Erken erişim aşamasında olmasından ötürü birçok problemi beraberinde getiren Bannerlord, sorunlu haline rağmen yine Türkiye ihracat rekoru kıracağının sinyallerini vermiş oldu.

Exit mobile version