Bandai Namco Fidye Yazılımı Saldırısını Doğruladı

Hasar tespit çalışmaları sürüyormuş...

Resmi açıklama ile Bandai Namco fidye yazılımı saldırısı için resmi açıklamada bulundu. Yetkisiz erişimin sağlandığı olayda, hasar tespit çalışmaları devam ediyormuş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Bandai Namco Oyunları Sızmış Olabilir


Geçtiğimiz günlerde sizlerle Japon şirket tarafından aralarında Little Nightmares III, Tekken 8, Armored Core ve Code Vein 2 dahil on oyunun ve Elden Ring: Barbarians of the Badlands genişletme paketinin 2023 finansal yılı içerisinde yayınlanmasının planlandığına dair bir sızıntının yaşandığını paylaşmıştık. Aynı haberin içeriğinde ise, bilgisayar korsan grubunun saldırısının yaşandığından da bahsetmiştik.

Hatırlatma yapmak gerekirse, Bandai Namco Entertainment’ın ALPHV isimli bir fidye yazılımı grubunun saldırısı altında olduğu söyleniyordu. Bildiğiniz gibi bu tür yazılımlar, girdikleri sistemi kilitliyorlar. Sonrasında ise sistemin açılabilmesi için fidye yazılım grupları kullanıcılardan zorla para istiyorlar ve kabul edilmemesi durumunda da kayıtlı bütün belgeler halka açık olarak paylaşılıyor veya hiçbir şekilde açılmıyor.

Yeni-Bandai-Namco-Oyunlari-Sizmis-Olabilir

Bandai Namco Fidye Yazılımı Saldırısı Açıklamasında Bulundu

Her ne kadar büyük yayıncı ilk etapta bir geri dönüş sağlamamış olsa da, yakın bir zaman önce beklenen doğrulama haberi geldi. Söylenene göre, Asya bölgesinde birkaç grubun girişimi ile sunuculara sızılmış ve yetkisiz erişim sağlanmış. Buna karşılık bazı önlemlerin alınmış olduğunu belirten Bandai Namco Entertainment, sunuculara erişimin engellenmiş olduğunu söyledi.

Yaşanan nahoş durumdan dolayı özür dileyen yayıncı, halihazırda zararın kapsamı ve tespiti üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve Oyuncak ve Hobi İşletmeleri sunucusundaki ve sistemindeki tüketici hesap bilgilerinin çalınmış olabileceği dile getiriliyor. Güvenliğin arttırılması için belli başlı kuruluşlar ile ortak bir çalışma yürütülüyormuş.

Son olarak, bir önceki haberimizde bahsettiğimiz on oyun ve bir genişletme paketi sızıntısının doğru olup olmadığına ilişkin herhangi bir teyit veya yalanlama gelmiş değil. Yaşanacak olası gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version