Baldur’s Gate 3 Xbox Series İçin de Gelecek Mi?

İletişimler yöneticisi Molly Carroll, konuya açıklık getirdi...

Baldur's Gate 3 Xbox Series İçin de Gelecek Mi

Larian Studios tarafından yapılan açıklama ile Baldur’s Gate 3 Xbox Series konsoluna çıkıp çıkmayacak mı sorusu cevabını buldu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni State of Play Yayınında Neler Gösterildi?


Larian Studios tarafından hem geliştirilen hem de yayınlanan Baldur’s Gate 3, 2019 yılının Haziran ayında duyurulmuş ve Erken Erişim versiyonu ile 2020 yılının Ekim ayında satışa sunulmuştu. Zaman içerisinde, pek çok yeni güncelleme yayınlanmış, Barbarian, Druid ve Sorcerer dahil yeni sınıflar ve Grymforge diyarı, yeni görevler ve hikaye içerikleri eklenmiş, görsellikte revizyonlara gidilmiş ve Patch 6 ile de Türkçe altyazı ve arayüz desteği de getirilmişti.

Dün gerçekleştirilen State of Play yayını sırasında, Baldur’s Gate 3 oyununun PC ve PlayStation 5 için 31 Ağustos 2023 tarihinde çıkacağını öğrenmiştik. Ne var ki Xbox Series versiyonunun adının geçmemiş olması, kafalarda soru işaretleri oluşturmuştu.

Baldur’s Gate 3 Xbox Series için Biraz Gecikecek

Yakın bir zaman önce stüdyonun iletişimler yöneticisi Molly Carroll, Xbox Series kullanıcılarının endişelerini giderecek bir açıklamada bulundu. Subreddit sayfası üzerinden yapılan açıklamaya göre, bazı teknik sorunlar yüzünden gecikecekmiş.

“Herkese selam,

Dünün Baldur’s Gate III’ün 31 Ağustos’ta PC ve aynı PlayStation 5’e geleceği duyurusuna olan tüm ilginiz ve coşkunuz için teşekkürler!

Xbox oyuncuları, Baldur’s Gate III’ün Xbox için çıkıp çıkmayacağı / ne zaman çıkacağı sorularınızı gördük. Bir süredir Baldur’s Gate III’ün Xbox versiyonu üzerinde çalışıyoruz, ama bazı teknik sorunlar ile karşılaştık – bilhassa bölünmüş ekranda kooperatif ile. Halen Baldur’s Gate III’ün Xbox versiyonu üzerinde çalışıyoruz, ama henüz duyuracak kadar kendimizden emin değiliz. Hazır olana kadar hiçbir şeyi duyurmaktan hoşlanmıyoruz, çünkü satışa sunana kadar insanların umutlarını yükseltmeyi istemiyoruz.

Baldur’s Gate III’ü ilk günden Xbox’a çıkartmamızı engelleyen platforma özel olma durumu yok, teknik olarak mümkün. Daha fazla platform duyurusu yapacağımız zaman, her bir versiyonun standartlarımızı ve beklentilerimizi karşılayacak oluşunu garantilemek istiyoruz. Anlayışınız için teşekkürler!”

Baldur’s Gate 3 Konusu

Kaçırılmış, enfekte ve kayıp. Bir canavara dönüşüyorsun ama içindeki yozlaşma büyüdükçe gücün de büyüyor. Bu güç hayatta kalmana yardımcı olabilir ama bunun bir bedeli olacaktır. Parti içinde kurduğun güven bağı her yetenekten daha çok işine yarayabilir. Şeytanlarla, varlıklarla ve diğer kötücül dünya dışı güçlerle çatışmalara girerek Unutulmuş Diyarlar’ın kaderine karar vereceksin.

 

Exit mobile version