Baldur’s Gate 3 İçin Resmi Mod Desteği Yolda

Mod üreticilerine gün doğdu!

Baldur’s Gate 3 İçin Resmi Mod Desteği Yolda

Geçtiğimiz yıla damgasını vuran, bu yıl da oyuncuların yoğun ilgisinin devam ettiği Baldur’s Gate 3 için resmi mod desteği için sevindirici açıklama geldi. Platformlar arası bir mod planı yapılıyor. Larian Studios, oyuncuların gösterdiği yoğun ilgiyi karşılıksız bırakmamakta kararlı ve bu çabalar da takdire şayan diyebiliriz.


İlginizi Çekebilir: Baldur’s Gate 3 Dizi veya Film Uyarlaması Gelebilir


Bildiğiniz gibi 2020 yılı içerisinde Erken Erişim aşaması ise oyuncuların beğenisine sunulan Baldur’s Gate 3, aradan geçen dört yıllık süre zarfında içerik anlamında epey zenginleşmişti. Bu desteğin geçtiğimiz hafta içerisinde yayınlanan Patch #6 ile tam gaz devam ediyor.

Baldur’s Gate 3 İçin Resmi Mod Desteği Bu Yıl Geliyor

Bahsi geçen güncellemenin ardından bir açıklamada bulunan yayın yönetmeni Micheal Douse, hem mod üreticileri hem de oyunu konsollarda oyuncular için sevindirici bir haberinin olduğunu söyledi. Douse tarafından söylenene göre, başlamalarının üzerinden fazla bir zaman geçmemiş olan Baldur’s Gate 3 için resmi mod desteği çalışmaları halihazırda devam ediyormuş. Bir aksilik olmaması durumunda da yıl içerisinde yayınlanacakmış.

Oyun için aslında NexusMods üzerinde pek çok farklı mod bulunuyor ve toplam indirme sayısı da 100 milyon barajını geride bıraktı. Şimdilik PC platformunda modlana bilen Baldur’s Gate 3, bu yıl içerisinde çapraz platform mod desteği ile PlayStation 5 ve Xbox Series kullanıcılarına da sunulacak.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, halihazırda PC modları bulunuyor olsa da bunlar zor bir süreçten geçirilerek sunuluyor. Resmi mod desteği ise üreticilerin üzerindeki yükü epey hafifletecek diyebiliriz. Ayrıca yaratıcılık anlamında da yelpazenin genişleyeceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version