Back 4 Blood İnceleme

Ridden'lara karşı savaşa katılın!

Back 4 Blood İnceleme

Left 4 Dead‘in koş ve ateş et kooperatif türünü ortaya çıkardığını ve ardından Valve’ın 2 numaralı oyunu piyasaya sürdükten sonra bu türde oyun geliştirmeye son verdiği zamanları hatırlıyor musunuz? Left 4 Dead 2 hala benim için tazeliğini koruyan bir yapım çünkü başka hiçbir kooperatif oyun bu serinin verdiği tadı bugüne kadar veremedi. ”World War Z?” diye soracak olanlar muhakkak çıkacaktır aranızdan. Güldürmeyin… Killing Floor 2’de baya eğlenceli vakitler geçirdiğim bir oyundu ama sadece o kadar. Valve’ın yıllar önce silip süpürdüğü orijinal Left 4 Dead stüdyosu tarafından geliştirilen Back 4 Blood, imkansız olduğuna inanmaya başladığım Left 4 Dead’i alt etmeyi başaran son derece eğlenceli bir nişancı oyunu olarak karşımıza çıktı! Back 4 Blood inceleme yazımız yayında!


İlginizi Çekebilir: Crysis Remastered Trilogy İnceleme


Back 4 Blood İnceleme

Back 4 Blood, 2009’un temposunu yeniden yakalıyor. Geliştirici Turtle Rock, zombi katliamını sadakatle yeniden canlandırmış diyebiliriz. Back 4 Blood, Left 4 Dead’in öncülüne ters düşen bir yapıya sahip aslında. Artık çökmekte olan şehirlerden kaçmak için çabalayan hayatta kalmış bir grup insanın kontrolünü üstlenmiyorsunuz. İstilacıları avlayan, mahsur kalan sivilleri kurtaran ve hayatta kalan yerleşimler için malzeme toplayan, zombi öldüren paralı askerlersiniz. Bir zaman insan olanlara bulaşan ve onları konak olarak kullanan ölümcül bir parazit, medeniyetten geriye kalanları yemeye kararlı korkunç yaratıklara dönüşmüş durumda. İnsanlığın yok oluşu tehlikedeyken, savaşı düşmana götürmek, Ridden’ları yok etmek ve dünyayı kurtarmak bize ve arkadaşlarımıza kalmış durumda.

Giderek zorlaşan görevlerde hayatta kalmak için birlikte çalışmamız gereken dört kişilik bir eşli hikâye senaryosunda dinamik ve tehlikeli bir dünyada mücadele ederek ilerliyoruz. Çevrimiçi olarak en fazla üç arkadaşınızla oynayabiliyor veya tek başınıza savaşa katılarak yapay zeka tarafından kontrol edilen takımınıza liderlik edebiliyorsunuz. Tamamen yok etme eğiliminde olan, sürekli gelişen bir düşmana karşı strateji oluştururken, bağışıklığa sahip hayatta kalanlardan biri olan sekiz kişiselleştirilebilir Cleaner ve bir dizi ölümcül silah ve eşya arasından seçim yapma özgürlüğü de tanınıyor bizlere.

Mesela Holly, her öldürmede dayanıklılık kazanan bir yakın dövüş uzmanı, Hoffman fazladan bir el bombası taşıyor ve tüm takıma daha fazla cephane veriyor ve Mom görev başına bir kez ücretsiz canlanma alabiliyor. İlk izlenimlerimde, Doc karakterini ele almaktan keyif aldım. İlaç setlerini daha hızlı kullanıp herkesi ücretsiz olarak iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda en sevdiğim silahlardan ikisi olan M9 tabanca ve MP5 ile oyuna başlayabiliyor. Left 4 Dead’de hayatta kalan karakterlerden birini seçmek, çoğunlukla kimin sesini duymak istediğinizle ilgiliydi. Back 4 Blood’ın Cleaner karakterlerinde ise bu durum hangi sınıfta rahat ettiğinizle ilgili.


İlginizi Çekebilir: FIFA 22 İnceleme


Kim? Zombi? Havada?

Cleaner yeteneklerini oyunun diğer öne çıkan mekaniği olan güverte oluşturma ile birleştirmeye başladığımda yapımın daha da fazla derinliğe sahip olduğunu anladım. Oyuncular, bölümler arasında, 100’den fazla açılabilir karttan küçük sağlık bonuslarından büyük oyun değişikliklerine kadar değişen efektlerle 15 kartlık desteler oluşturabilmekte. Başlangıç ​​kartları biraz sıkıcı (+10 dayanıklılık vb.), ama çok geçmeden beni uzmanlaşmaya teşvik eden dönüştürücü becerilerin kilidini açtım. Belirtmeden geçmek istemem. En havalı kartlardan bazıları ayrıca önemli bir dezavantajla birlikte geliyor.

Örneğin, silahları muhafaza ettiğinizde cephane taşıma kapasitenizin %15’i pahasına otomatik olarak yeniden yükleyecek olan Admin Reload gibi. Veya zayıf nokta hasarını büyük ölçüde artıran ancak nişan alma görüşlerini devre dışı bırakan Killer’s Instinct gibi. Dürüst olmak gerekirse, ilk okuduğumda kart sisteminden nefret etmeye hazırdım. Back 4 Blood’ın tekrar oynanabilirliğini yapay olarak genişletmenin bir yolu gibi görünüyordu ve bir FPS oyuncusu olarak, tüm bu pasif bonusların benim için bir sürü görünmez taktiksellik yaratacağından endişelendim.

Kim bir aksiyon oyununda kartlarla oynamak ister?! Hatalı ve huysuz olduğumu kabul etmekten mutluyum. En az bir saatimi beş farklı deste oluşturmak için harcadım ve daha fazla kartın kilidini açtıkça onları değiştirmeye devam ettiğimi de belirteyim. Bir destede yalnızca 15 kart olması kesinlikle yardımcı oluyor, ancak deste oluşturma menüsü özellikle konsol oyuncuları için tam bir çile. Menü fazlasıyla karışık ve hantal. Back 4 Blood’ın vuruş hissiyatı ve kontrolleri son derece iyi ve kullanıcı dostu. Source grafik motorunun gösterişli birinci şahıs animasyonları da oyuna iyi yedirilmiş.


İlginizi Çekebilir: Far Cry 6 İnceleme


Sen Verecek Para Alacak İyi Silah

İsteğe bağlı isabet işaretleri (isabet için beyaz, kritik için sarı, ölü için kırmızı) ve bağlamsal bir ping sistemi gibi modern dokunuşlar oyuna hava katıyor. Oyunda yer alan 30 silahın (tabancalar, SMG’ler, saldırı tüfekleri, LMG’ler, keskin nişancı tüfekleri, pompalı tüfekler ve yakın dövüş silahları) hepsi farkını ortaya koyuyor. İlk saatlerde sürekli silahlarımı değiştirmekle meşguldüm ve her birinden aldığım zevk başkaydı. Silahların ve kartların yanı sıra, oyuncular daha iyi silahlar, eklentiler, iyileştirme eşyaları, el bombaları satın almak için her görevin başında oyun içi mağaza ziyaret etme şansına sahipler.

Silah eklentileri, bir silahın doğal zayıflıklarını dengeleyebilecek farklı nadirliklerde geldikleri için özellikle ilgi çekiciler. Eklentilerin tek dezavantajı, bir diğer güzelliğe sahip ekipmandan vazgeçmek zorunda oluşunuz. Örneğin Genişletilmiş Hızlı Mag, M249’un uyuşuk yeniden yüklemesini hızlandırabilir, ancak aynı zamanda zırh delici mermileri de bu yükseltme sebebiyle kaybedersiniz. Ne zaman ve neyi satın almalı Back 4 Blood’ın daha zor modlarında stratejinin önemli bir parçası haline geliyor. Oyun içi para birimi olan Copper, ilerleyen bölümlerde Recruit zorluğunun dışında çok daha kıt hale geliyor. Haliyle bu durumda harcamalarınıza ekstra bir önem verecek noktaya geliyorsunuz.

Kaynakları birleştirmek için bölüm başlarında takım arkadaşlarınıza para ve cephane bırakabilirsiniz, ancak rastgele oyuncuların bu kadar cömert olacağını sanmıyorum. Back 4 Blood’ın arkadaşlarınızla çok daha eğlenceli olmasının sayısız nedenlerinden biri olarak gösterilebilir bu durum. Back 4 Blood’ın ana hikayesi, yaklaşık 30 bölümden oluşan oldukça uzun bir deneyim süresi vaat ediyor. Bölümler genellikle şehir sokakları ve ürkütücü ormanlardan oluşmakta. Çeşitli modlarla bölümleri daha zorlu veya eğlenceli hale getirebilirsiniz. Özellikle patlayan zombilere dikkat! Bu modu aktif etmediğinizden emin olun sevgili Turuncu Levye takipçileri. Boşuna ekipmanlarınızı parçalayacak hale gelmenizi istemeyiz.


İlginizi Çekebilir: Life is Strange: True Colors İnceleme


İleriden Sola Dönersen Zorlanmadan Gidersin…

Hikayede ne kadar ilerlerseniz, bölümler de o kadar zorlaşıyor. 3. perdede, çifte hasar veren ve geride asit bırakan sprint zombilerle tanışma fırsatına eriştim. Şimdiye kadarki zamanımın çoğunu, genellikle varsayılan Recruit zorluğunda geçirdim. İlk iki bölüm oldukça havadar ve eğlenceliydi. Sonrasını dile getirmek bile istemiyorum açıkçası… Acıdan bahsetmişken Back 4 Blood, Swarm adında bir PvP moduna da sahip. Left 4 Dead’in VS modu gibi, Swarm da özel Ridden türlerini kontrol eden diğer dört oyuncuyla dört insan ”Temizleyiciyi” karşı karşıya getiriyor.

Ancak bildiğimiz VS modunun aksine, Swarm, hikaye haritalarının parçalarını küçük arenalara dönüştüren zamanlı bir hayatta kalma modu olarak tanımlanabilir. Tek amaç mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmak. Back 4 Blood’ın kooperatif hikayesini imkanınız varsa en iyi arkadaşlarınızla oynamanızı tavsiye ederim (oyun GamePass üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir ve yardımcı olacaksa çapraz oynama özelliğini de desteklemekte). Botlar kesinlikle tat vermiyor. Back 4 Blood’ı olması gerektiği gibi oynadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Yaşasın arkadaşlar!

Genel olarak incelememizi toparlayacak olursak; Left 4 Dead serini oynadıysanız ve zevk aldıysanız aynı tadı Back 4 Blood oyununda da alacaksınızdır. Xbox kullanıcıları GamePass sayesinde oyuna ücretsiz olarak erişebilmekte. Arkadaşınız veya arkadaşlarınızla aynı platforma sahip olmadığınız için üzülmenize gerek kalmaksızın hep beraber oyunu deneyimleyebilirsiniz. Back 4 Blood, kooperatif zombi oyunlarına yeni bir standart belirleyerek bizleri selamlıyor. Son zamanların en iyi FPS oyunu olmaya kesinlikle aday. Peki siz Back 4 Blood inceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz?

Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Back 4 Blood

85% Puan

Back 4 Blood, kooperatif zombi oyunlarına yeni bir standart belirleyerek bizleri selamlıyor. Son zamanların en iyi FPS oyunu olmaya kesinlikle aday.

ARTILAR

  • Heyecan Verici COOP Deneyim
  • Grafikler Harika
  • Akıcı Oynanış ve Performans
  • Sıkı ve Hassas Vuruş Mekaniği

EKSİLER

  • (Solo) Yapay Zeka
  • Sınırlı PvP Modları
  • Düşman Spawn Sistemi

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 85%

Back 4 Blood Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺249
Exit mobile version