Avowed Türkçe Dil Desteği ile Gelebilir!

Yerelleştirme için 23 Studios gönüllü oldu...

Avowed Türkçe Dil Desteği ile Gelebilir!

Bu yıl çıkması beklenen Avowed Türkçe dil desteği ile karşımıza çıkabilir. Elbette şimdilik resmi olarak netleşmiş bir şey yok, ama 23 Studios tarafından Obsidian Entertainment stüdyosunun kapısı çalındı.


İlginizi Çekebilir: Tomb Raider 1-3 Remastered Türkçe Dil Desteğiyle Geliyor!


Türkçe dil desteği, biz Türk oyunları için elbette büyük önem arz ediyor. Her ne kadar sektöre damgasını vuran oyunların bir kısmında destek sunulmuyor olsa da, bilhassa PlayStation bu konuda hassasiyet gösteriyor. Ayrıca zaman zaman üçüncü parti oyunlarda da beklenmedik sürprizler ile de karşılaşabiliyoruz. Microsoft tarafı da kimi zaman oyunlarına Türkçe dil desteği ekleyebiliyor. Mesela Forza Horizon 4 ve 5 ile Gears 5 bu konuda güzel örnekler olmuşlardı.

Avowed Türkçe Dil Desteği İçin Harekete Geçildi

Avowed Türkçe dil desteği konusunda bir ihtimal çizgiyi devam ettirebilir. Elbette henüz resmi bir gelişme yok ama ülkemizden 23 Studios, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Obsidian Entertainment stüdyosuna bir çağrıda bulundu ve yerelleştirme için gönüllü olduklarını açıkça belirttiler.

Bildiğiniz gibi 23 Studios, geçmişte tüm PlayStation oyunları başta olmak üzere Cyberpunk 2077, The Witcher 3: Wild Hunt ve Rainbow Six: Siege gibi önde gelen oyunlar için yerelleştirme sağlamıştı. Şimdi de benzer bir çalışma için Amerika menşeli stüdyonun kapısını çaldılar. Stüdyo geçmişte Aion Online, Hitman Absolution, Mount & Blade: Warband ve Total War oyunlarının da Türkçe dil desteği ile karşımıza çıkmalarını sağlamıştı.

2020 yılında duyurulmuş olan Avowed, The Outer Worlds, Pillars of Eternity ve Fallout: New Vegas dolayısı ile büyük bir merakla bekleniyor. Bakalım Obsidian Entertainment bu talebe nasıl bir geri dönüş yapacak? Gelişmeleri takipteyiz.

Exit mobile version