Assassin’s Creed Valhalla Steam Üzerinde Olmayacak

Epic Games Store müşteri kazanmaya devam ediyor.

assassins-creed-valhalla-steam

Assassin’s Creed Valhalla bu yılın sonunda konsollar (Xbox Series X ve PS5 dahil) ve PC’ye çıkışını gerçekleştirecek. Ubisoft yaptığı açıklamayla Valhalla’nın üçüncü parti mağaza olarak sadece Epic Games Store‘da satışa sunulacağını doğruladı. Kısaca Assassin’s Creed Valhalla Steam üzerinde yer almayacak!


İlginizi Çekebilir: Uplay’de 3 Oyun Ücretsiz Oldu! Kaçırmayın


Ubisoft, son zamanlarda PC için çıkardığı oyunlarında izlediği politikayı yine tekrar ederek gibi duruyor. Valhalla, Steam’i es geçerek Epic Games Store aracılığıyla oyuncularla buluşacak. Bu satış politikası sadece oyunun piyasaya çıktığı ilk zamanlarda geçerli olabilir. Daha sonrasında oyunun Steam’e gelmemesi için hiçbir neden bulunmuyor.

Assassin’s Creed Valhalla Steam için neden çıkmayacak?

Ubisoft, Valhalla’yı Steam’in uyguladığı iş modeli yüzünden Steam’de çıkarmayacak. Ubisoft Başkan Yardımcısı Chris Early, New York Times ile yaptığı bir röportajında Steam’in iş modelini gerçek dışı bulduğunu sölyedi. Başkan yardımcısı bir diğer cümlesinde ise oyun dağıtım sektörünün bugün dünyada bulunduğu pozisyonla Steam’in aynı yerde olmadığını söyledi.

Steam oyun satışlarından genellikle %30 oranında bir pay alıyor. Kalan %70’lik kısım ise oyun yapımcıları ve yayımcılarına gidiyor. Karşılaştırma yapıldığı zaman ise Epic Games Store oyun yapımcılarına daha çok kazandıran bir oranla satışlarını gerçekleştiriyor. Epic Games Store’da satışlardan oluşan hasılatın %88’i oyun yapımcılarına gidiyor.

Valhalla, Assassin’s Creed serisinin ana oyunları içerisinde çıkışını Steam’de gerçekleştirmeyecek olan ilk oyun olacak. Ayrıca yeni nesil platformlarda çıkış yapacak olan serinin ilk oyunu olacak. 2018 yılında çıkan Assassin’s Creed Odyssey ve daha önce çıkan diğer tüm oyunlar hali hazırda Steam üzerinden şu an satın alınabiliyor.

The Division 2, çıkışını Epic Games Store’a özel yapan ilk büyük Ubisoft oyunu olma özelliğini taşıyor. 2019’da oyun yapımcıları konferansında Ubisoft ve Epic Games yayın hakları anlaşmalarını gelecek oyunlar için uzattıklarını açıklamıştı. Valhalla ise bu oyunlardan sadece bir tanesi olacak.

The Division 2, Steam üzerinden hiçbir zaman satılmadı. Ubisoft ve Epic Games arasındaki anlaşmanın aynı maddesinin Valhalla için geçerli olup olmayacağı henüz bilinmiyor. 2K’nın Borderlands 3’ü gibi Epic Games’e özel diğer birçok oyun Steam üzerinde satışa açılmış durumda.

Oyunu ön sipariş avantajlarıyla satın almak isterseniz buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Exit mobile version