Assassin’s Creed Red’in Karakterleri Tarihi Kişiliklerden Esinlenilmiş

Tarihi kişilikler de karşımıza çıkacak...

Eğer bir aksilik olmaz ise, geliştirilme aşamasındaki Assassin’s Creed oyunlarından olan Assassin’s Creed Red ile 2024 yılı içerisinde buluşacağız. Fransız yayıncı tarafından henüz tüm detaylar paylaşılmamış olsa da, Insider Gaming üzerinden yayınlanan rapora bakılırsa, Assassin’s Creed Red’in karakterleri tarihi kişiliklerden esinlenilmiş.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Red Karakteri ve Logosu Göründü


2022 yılının Eylül ayındaki Ubisoft Forward sırasında duyurulmuş olan Assassin’s Creed Red, bizi Feodal Japonya dönemine götürecek. Hikayede biri Afrikalı Samuray ve diğeri de Ninja olmak üzere iki oynanabilir ana karakterin olacağı söylenmişti. Hepimizin yakından tanıdığı Tom Henderson, Insider Gaming üzerinden yayınladığı raporunda, Assassin’s Creed Red’in karakterleri için tarihi kişiliklerden esinlenildiğini ortaya koydu.

Assassin’s Creed Red’in Karakterleri, Tarihte Yaşamış Olan Kişilerden Esinleniliyor

Söylenene göre Afrikalı Samuray Yasuke, Sengoku dönemindeki Japonya’ya geliyor. Ancak gelişi biraz alengirli oluyormuş. Henderson tarafından hikayeye yönelik bazı bilgiler de verilmiş. Öyle ki karakterimizin içinde bulunduğu köle taşıyan gemi saldırıya uğrayıp batırılıyor ve ne şans ki kurtulan sadece kendisi oluyor. Kurtarıldıktan sonra ise Japonya’ya götürülüyor ve Oda Nobunaga hizmetkârlarından birisi oluyor. Yasuke adını da Samuray eğitimini de burada alıyor ve netice olarak tarihteki ilk Afrikalı Samuray oluyor.

Assassin’s Creed Red Karakteri ve Logosu Göründü

Diğer Ninja karakterimizin adı ise Naoe. Kendisi ile ilgili iddialara bakılırsa, efsaneye göre Nagato Fujibayashi’nin kızı olarak oyunda karşımıza çıkacakmış.

Oyunda ayrıca Nagato Fujibayashi, Oda Nobunaga, Akechi Mitsuhide, Hattori Hanzo, Toyotomi Hideyoshi, Kōdai-in, Oichi, Ashikaga Yoshiaki ve Akechi Kagemitsu gibi tarihi kişiliklerin de karşımıza çıkacağı söyleniyor.

Exit mobile version