Assassin’s Creed Oyunlarındaki Reklam Hatası Çözülmüş

Acaba bir test miydi?

Assassin's Creed Oyunlarındaki Reklam Hatası Çözüme Kavuşturulmuş

Geçtiğimiz günlerde oyuncuların karşılaştığı Assassin’s Creed oyunlarındaki reklam hatası, Ubisoft’un müdahalesi ile çözüme kavuşturuldu. Söylenene göre bu reklam, amaçlanandan farklı bir yerde çıkmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Assassin’;s Creed Mirage İçin New Game Plus ve Kalıcı Ölüm Modu Yolda


Bildiğiniz gibi uzun bir zaman önce karşımıza oyun içi reklam konusu, oyuncuların hiç de hoşnut olmadıkları bir durum. Geçmişte Microsoft bunu, oyunlarını ücretsiz olarak sunan geliştiricilerin gelir elde etmesini sağlamak için hayata geçirmeyi planladığını dile getirmişti. Yakın bir zaman önce Ubisoft cephesinde yaşanan yeni bir gelişme ise oyunculardan büyük bir tepki çekmişti.

Assassin’s Creed Oyunlarındaki Reklam Hatası, Oyuncuların Tepkisini Çekmişti

Söz konusu durum, Reddit kullanıcısı triddell24 kullanıcısının Assassin’s Creed Odyssey oyununda haritayı görüntülemek istemesi ile ortaya çıktı. Öyle ki Black Friday kapsamındaki Assassin’s Creed Mirage indirimi reklamı çıktı. Bunun Reddit sitesinde paylaşmasının ardından, diğer kullanıcıların tepki göstermesine yol açtı. Her ne kadar bunun teknik bir hata olabileceğini düşünenler olsa da, birçok kez dillendirilen oyun içi reklam sisteminin bir nevi testi olduğunu savunanlar da çıkmıştı.

Olayın büyümesinin ardından harekete geçmiş olan Ubisoft, X hesabı üzerinden yaptığı ilk paylaşım ile söz konusu durumun bir tür teknik hata olduğunu dile getirmişti. Yeni bildiriye bakılırsa da bu sorun çözüme kavuşturulmuş.

Fransız yayıncı tarafından söylenene göre, bahsi geçen reklamın Assassin’s Creed oyunlarının ana menülerindeki marka ile ilgili güncel haberlerin verildiği kısımda görünmesi amaçlanmış. Ne var ki teknik sorunun meydana gelmesinin ardından promosyonun oyun içi menülerden birinde görüntülendiğini söyleyen Ubisoft, haberdar olur olmaz söz konusu promosyonu hızlı bir şekilde kaldırarak sorunun çözülmüş olduğunu sözlerine ekledi.

Exit mobile version