Assassin’s Creed Infinity Live Service Modelini Kullanacak

Assassin's Creed Infinity resmi olarak duyuruldu. Fakat Ubisoft bu sefer alışık olmadığımız bir model ile karşımıza çıkabilir.

assassins creed infinity live service

Bloomberg tarafından gelen son haberlere göre Ubisoft, son yıllarda alışık olmadığımız bir değişikliğe hazırlanıyor. Assassin’s Creed Infinity Live Service adı verilen, tek bir oyunun sürekli güncellemelerle desteklendiği bir modelle oyuncuların karşısına çıkacak.

Assassin’s Creed serisi, oyun dünyasının gördüğü en büyük serilerden biri olmaya başarmıştı. 2007 yılında çıkan ilk oyundan bu yana milyonlarca kopya satan seri, her sene farklı temalarla karşımıza çıkmıştı. Son olarak bizleri Viking hikayesi ile tanıştıran Ubisoft, serinin kaderini tamamen değiştirecek bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en önemli ekonomi mecralarından olan Bloomberg tarafından yapılan haberde, Ubisoft’un benimseyeceği yeni modelin detayları aktarılıyor. Yine aynı haberde Ubisoft’un yetkilileri ise yeni oyun sistemini doğruluyorlar. Hatta resmi olarak henüz duyurulmamış oyun için ilk bilgileri de veriyorlar.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Valhalla İnceleme Yazısı 


Assassin’s Creed Infinity Live Service Nasıl Olacak?

Bildiğiniz üzere Assassin’s Creed serisi neredeyse her yıl oyuncularla buluşuyordu. Bu buluşmalarda karşımıza çıkan oyunlar ise her seferinde farklı bir tarihi döneme odaklanıyorlardı. İstanbul’dan Antik Mısır’a kadar çok farklı haritada ve temada hazırlanan Assassin’s Creed oyunları, son yıllarda ise bir tür kısır döngüye girmişlerdi.

Black Flag’den sonra yalpalamaya başlayan AC serisi, sonraları her yıl yeni oyun çıkarma modelinden vazgeçmişti. Bu vazgeçişin arkasında ise Syndicate’in oynanamaz halde piyasaya çıkması vardı.

Ubisoft yöneticilerinin Bloomberg’e yaptıkları açıklamada ise AC serisinin tamamen değiştiği dile getiriliyor. Açıklamaya göre artık yeni AC oyunu çıkmayacak. Onun yerine Assassin’s Creed Infinity adı verilen bir oyun çıkacak ve oyun Fortnite benzeri bir modele sahip olacak. Yani oyun sürekli güncellemeler, etkinlikler ve sezonlarla farklı hale getirilecek. GTA Online’dan da bildiğimiz bu sistemin detayları ise henüz tam olarak belli değil.

Ubisoft genel müdürü Nathalie Bouchard ise konu hakkında şunları söyledi: “Her sene sistemi bir oyundan bir oyuna aktarmak yerine, yükü stüdyolardan almak istiyoruz. Bütün yükü bir stüdyoya yıkmak yerine daha çok yeteneğe ve liderliğe yönelen bir geliştirme modeli oluşturmak istiyoruz.”

Haberi hazırlayan Jason Schreier ise edindiği bilgilere göre oyunun hemen karşımızda olmayacağını söyledi. En az 2024 yılına kadar geliştirme sürecinin devam edeceği düşünülen yapımın, ilerleyen yıllarda duyurulacağını belirtti.

Exit mobile version