Arma Reforger Duyuruldu

Erken Erişim versiyonu ile oyuncularla buluştu!

Arma Reforger Duyuruldu

Uzun zamandır beklenen ve yakın bir zaman önce sızdırılan yeni Arma oyunu Arma Reforger, resmi olarak duyuruldu. Fragman eşliğinde verilen detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Lord of the Rings: Heroes of Middle-Earth Duyuruldu


Bohemia Interactive tarafından hem geliştirilen hem de yayınlanan Askeri simülasyon ve taktiksel aksiyon türündeki ARMA serisinin ilk oyunu 2006 yılında çıkmıştı. Devam eden yıllarda PC, Xbox, Xbox Series, Android ve iOS tabanlı cihazlar için toplamda on oyun görmüştük. Bunlardan sonuncusu ise 2016 yılında çıkan ARMA Mobile Ops olmuştu.

Bu hafta duyurulan ARMA Reforger ise, ARMA 4 öncesinde duyurulan sıradaki oyun oldu. Road to ARMA 4 (ARMA 4’e Doğru) başlıklı videoda duyurusu yapılan oyun, PC (Steam) ve Xbox Series için bugün Erken Erişim versiyonu ile oyuncuların beğenisine sunuldu.

Arma Reforger Nasıl Bir Oyun Olacak?

Oyun hem Enfusion motoru ile yapılabilecekleri oyunculara gösteren bir platform olacak iken, aynı zamanda yapılan geri dönüşler ile geliştirilme aşamasına devam edilen ARMA 4 için katkı sağlayan bir nevi test alanı görevi de görecek.

Verilen bilgilere göre otantik Soğuk Savaş dönemindeki elli bir kilometrekarelik Everon adası üzerinde hakimiyet kurmak için savaşabilir veya Game Master modunda gerçek zamanlı olarak eşsiz senaryolar üretebilirsiniz. Oyunun ARMA 4 ve çok yönlü, yaratıcı ve tamamıyla modlanabilir bir platform için ilk adım olacağı da söylenenler arasında.

Söylenenlere bakılırsa, Operation Flashpoint’ten tanıdık mekanlar ile ormanlardan, nehirlerden, göletlerden, kasabalardan ve dağlardan oluşan nefes kesici manzaralar sunacak olan Everon adasında, çevrimiçinde diğer oyuncular ile buluşarak Soğuk Savaş döneminde Birleşik Devletler veya Sovyet Ordusu askeri olarak çatışmaya girebileceksiniz. Değişken bir ortamda, diğer oyuncular ile çalışarak savaş alanında hakimiyet sağlamak için ele geçirebileceğiniz stratejik noktalar bulunacak.

Tarihinde ilk kez PC ve Xbox konsoluna aynı anda çıkma özelliğini taşıyan ARMA Reforger için modlanmış içeriklerin dileyen herkes için Workshop kısmından indirilebilir olduğu da müjdelendi. Diğer oyuncuların hazırladıkları içerikleri platform fark etmeksizin indirebildiğiniz gibi, kendi ürettiğiniz içerikleri de paylaşabilmeniz mümkün oluyor.

Eğer ARMA Reforger oyununu modlamak istiyorsanız, Workbench kısmına uğramayı unutmayın. Buradan, yeni mekanikler, varlıklar, kaplamalar ve daha fazlası ile istediğiniz içerikleri üretebiliyor ve yukarıda da bahsettiğimiz gibi Workshop kısmından diğer oyuncular ile paylaşabiliyorsunuz.

Hemen aşağıdan Enfusion motoru için hazırlanan gösterim fragmanına da göz atmayı unutmayın.

Exit mobile version