ARK: Survival Ascended Duyuruldu!

Daha gerçekçi bir ARK için...

Yeniden yapım furyasına ARK: Survival Ascended ile Studio Wildcard da dahil oldu. Yakın bir zaman önce yapılan duyuru ile ARK Survival Evolved oyununun Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olan versiyonu duyuruldu. Ağustos ayında çıkacağı söylenen yeni sürüm ile önceki oyunun sunucuları da kapatılacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Silent Hill 2 Remake Çıkış Tarihi Yakında Açıklanabilir (Güncel)


Dinamik gece-gündüz geçişinin gerçekleştiği oyun, birinci veya üçüncü kişi bakış açısından oynanabiliyor. Amacımız ise mahsur kaldığınız bir adada etrafta dolaşan dinozorlar, tarih öncesi hayvanlar, doğal tehlikeler ve düşman insanlar karşısında hayatta kalmaya çalışmak. Ateşli silahlar ve eğreti silahlar kullanarak kendinizi düşman insanlara ve yaratıklara karşı savunabiliyor ve üs kurabiliyorsunuz.

ark unreal engine 5

Mevcut Nesil Unreal Motoru ile ARK: Survival Ascended Geliyor

Studio Wildcard tarafından yapılan duyuru ile Unreal Engine 5 motoru ile geliştirilmekte olan yenilenmiş sürüm olan ARK: Survival Ascended, PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için geliyor. Ağustos ayında çıkacak olup, aynı ay içerisinde ARK Survival Evolved sunucuları da kapatılacak.

Nanite, Lumen ve RTXDI teknolojilerine ek olarak, dinamik su, etkileşimli bitki örtüsü, çapraz platform çok oyunculu, hile koruması ve modlama desteği de olacak. Modlama için Overwolf platformu birlikte çalışılacak olup, kullanıcılara en iyi deneyimin sunulması sağlanacak. Modlar hem Overwolf hem de geliştirici tarafından kalite kontrolü ve değer açısından incelenecek ve üreticilerin de seçeneğe bağlı olarak perakende fiyatı belirlemeleri mümkün olacakmış.

Studio Wildcard tarafından söylenene göre oyunun tamamındaki sanat varlıkları geliştirilecek, yeni tasarlanmış tatil etkinlikleri, yeni içerikler, iyileştirmeler, oynanış değişiklikleri de bizi bekleyecek. Bunların güncellenmiş mini harita, yeni yapılar, çok oyunculu için sıra sistemi, yeni üçüncü kişi kamerası, belirli bir doğrultuda koşma ve yürüme, Ping sistemi, kontrol kolu imleci ve daha pek çok şey oyuna dahil olacak.

ARK: Survival of the Fittest da ARK: Survival Ascended oyununa entegre edilecek ve tam anlamıyla desteklenen bir oyun modu haline getirilecek. Bunun için oluşturulan ayrı bir ekip, daha fazla oynanış değişikliği, mekanik iyileştirmesi, haritalar ve dengeleme ayarları üzerinde çalışıyor. Yayınlanacak olan özel bir güncelleme ile revizyondan geçirilmesinin ardından, çapraz platform ve modlama desteğine ek olarak, Scorched Earth, çok oyunculu eşleşme, kozmetikler ile karakter ve yaratık özelleştirmesi ve arkadaşlarınız ile grup oluşturabileceğiniz ve karakteriniz ve dinozorunuz ile ilgili ayarlamalar yapabileceğiniz yerel lobi eklenecek olup, pek çok hata çözümlemeleri de uygulanacakmış.

Son olarak, geliştirici orijinal oyundaki son içerik güncellemesi, çapraz platform, tatil etkinlikleri, resmi sunucular, ARK: Survival Evolved ve Ascended güncellemeleri dahil bazı noktaların da inceleme altına alınacağını söylüyor.

Exit mobile version