ARK II, Önümüzdeki Yıla Kaldı

2024 için bekleyeceğimiz bir oyunumuz daha oldu...

ARK II, Önümüzdeki Yıla Kaldı

2024 yılına ertelemeler yavaş yavaş başlıyor. Bu yıl çıkması beklenen ARK II, artık önümüzdeki yıl çıkacak. Henüz net bir çıkış tarihi olmayan oyun için Studio Wildcard oldukça özenli çalışıyormuş.


İlginizi Çekebilir: ARK: Survival Ascended Duyuruldu!


Başrolünde Vin Diesel’ın bulunduğu devam oyunu, 2020 yılının The Game Awards şovundaki duyurusu ile büyük sükse yapmıştı. PC (Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirilen ve ilk günden de Game Pass servisine eklenecek olan devam oyunu, hikaye olarak yabancı bir gezegendeki Genesis: Part 2 olaylarının sonrasında geçiyor.

ARK II İçin Bir Yıl Bekleyeceğiz

Geliştirici Studio Wildcard tarafından sonradan yapılan duyuru ile ARK II için 2023 yılı hedefleniyordu. Ne var ki artık 2024 yılında oynama şansına erişebileceğiz.

Belirtilene göre, dikkatli bir değerlendirmenin ardından böylesi bir ertelemenin gerekli olduğu sonucuna varılmış. Hedeflenen, ARK II oyununun yılın en iyileri arasında yer almasını ve gerçekten harika bir deneyimin yaşatılmasıymış. Kapsam olarak daha önceden ulaşılmamış bir seviyede olacakmış. En son teknolojinin kullanıldığı söyleniyor iken, hem oyunun boyutu hem de Unreal Engine 5 motoru hakkında yeni bilgilerin edinilmesi de geliştirilme sürecini uzatıyormuş. Haliyle de bunun için fazladan zamana ihtiyaçları olmuş.

Aslına bakarsanız, erteleme haberleri artık eskisi gibi şaşırtmıyor ama söz konusu merak ettiğimiz ve sabırsızlıkla beklediğimiz oyunlar olunca da can sıkmıyor değil. Buna ek olarak, fazladan beklenen zamanın sonunda teknik olarak sorunlu bir oyun ile karşılaşmak ise daha da can sıkıyor. Son yıllarda bunun epey örneğini görmüştük. Bakalım ARK II de bu listeye eklenecek mi, yoksa hedeflendiği gibi gerçekten harika bir deneyim yaşayacağımız bir oyun mu olacak? Hep birlikte önümüzdeki yıl içerisinde göreceğiz.

Exit mobile version