Alone in the Dark Çıkış Tarihi Duyuruldu

Bekle bizi Derceto konağı!

Alone in the Dark Çıkış Tarihi Duyuruldu

Oldukça uzun zamandır sesi soluğu çıkmayan Alone in the Dark serisi, yeni oyun ile bu yıl geri dönüş yapacak. PC ve mevcut nesil konsollar için geliştirilen oyun için, bugünün erken saatlerinde gerçekleştirilen özel bir yayın ile hem Alone in the Dark çıkış tarihi netlik kazandı hem de giriş bölümü ücretsiz olarak yayınlandı.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Mirage Çıkış Tarihi Belli Oldu


On bir dakika kadar süren yayın sırasında geliştirici yorumları oyundan çeşitli oynanış kesitleri sunulur iken, başrol karakterlerini canlandıran Jodie Comer (Emily Hartwood) ve David Harbour (Edward Carnby) da değerlendirmelerde bulunuyorlar.

Alone in the Dark Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Yayın sırasında yapılan verilen bilgi ile PC (Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için Pieces Interactive tarafından geliştirilmekte ve THQ Nordic tarafından da yayınlanacak olan Alone in the Dark, 25 Ekim 2023 tarihine satışa sunulacak. Şu an için ön-siparişe açılmamış olsa da, oyunun açılış bölümünü PlayStation, Steam ve Xbox mağazalarından indirip oynayabilmeniz mümkün olacak.

Prologue olarak nitelendirilen bu bölümde, senaryonun ilerleyen kısımlarında karşımıza çıkacak olan Grace Saunders rolünde olacak ve bir mektubu postalayabilmek için uğraşacağız. Bu mektup da muhtemelen Emily isimli karakterimize ulaşacak ve oyunun esas kısmı da böylece başlayacak. Ne var ki bunun için Ekim ayını beklemek durumundayız.

Bizi tekrar Derceto konağına götürecek olan oyunun hikayesi, kaybolan amcasını aramak için yola çıkan Emily Hartwood ve bunun için yardımına başvurduğu özel araştırmacı Edward Carnby’nin etrafında dönecek. Derceto konağa varan ikili, çok geçmeden tuhaf sakinler, kabus dolu dünyalara açılan geçitler ve tehlikeli yaratıklar ile yüz yüze gelecekler ve kendilerini bir şeytanın ve destekçilerinin yükselişte olduğu bir entrikanın ortasında bulacaklar.

Oynanış olarak hikayenin, çatışmanın bulmacanın ve araştırmanın olduğu klasik bir korku deneyimi sunacak olan oyun her ne kadar Amnesia ve SOMA yazarı Mikael Hedberg tarafından kaleme alınmış orijinal bir hikaye sunacak olsa da, orijinal üçlemeden aşina olduğumuz karakterleri ve mekanları da geri getirecek. Hem Edward hem de Emily olarak oynayacak ve farklı mekanlar ve ara sahneler ile gizleri farklı perspektiflerden görebileceğiz.

Exit mobile version