Alan Wake 2’deki FBI Ajanı Karakterimizi Tanıyalım

İlk oyunu oynamayan oyuncular için kilit rol de üstlenecekmiş kendisi...

Alan Wake 2'deki FBI Ajanı Karakterimizi Tanıyalım

PlayStation Showcase 2023 sunumunda yayınlanan yeni fragmanı ile geri dönüş yapan Alan Wake 2 için geliştirici Remedy Entertainment, bizlere yeni bilgiler sunmaya devam ediyor. Oyunun 17 Ekim 2023 tarihinde çıkacağını göz önünde bulunduracak olursak, tanıtımlarda vites yükseltmenin zamanı da gelmişti. Yeni yayınlanan sahne arkası videosu ile Alan Wake 2‘deki FBI ajanı karakterimiz tanıtılıyor bize. Kendisi aynı zamanda ilk oyunu oynamadan ikinci oyuna geçmeyi isteyenler için önemli bir rol oynayacak.


İlginizi Çekebilir: Yeni Alan Wake 2 Görüntüleri Yayınlandı


Hikaye olarak yeniden Bright Falls kasabasına geri döneceğimiz Alan Wake 2 ile yönetebileceğimiz ikinci bir karakterimiz olacak: FBI ajanı Saga Anderson. Kendisi kasabada işlenen ayinsel cinayetleri araştırması için gönderilen karakterimiz, kendisini yazarı Alan Wake olan doğaüstü bir korku hikayesi içinde bulacak.

Kimdir Bu Alan Wake 2’deki FBI Ajanı Karakterimiz?

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni ekran görüntülerinin ardından Finlandiya menşeli stüdyo, hikayedeki yeni karaktere sahne aldırdığı bir sahne arkası videosu yayınladı.

Videoda bize aktarılana göre Saga Anderson, Bright Falls kasabasına hayli yabancıymış ve Pasifik Kuzeybatı’sındaki gizemli ayinsel cinayetlerin izlerini takip ederek gelmiş. Kendisi çok nazik olmakla birlikte, bu özelliği de daha iyi bir dedektif ve ana karakter olmasına yardımcı oluyormuş. Karakteri canlandıran Melanie Liburd, Anderson’ın aynı zamanda bir anne de olduğunu ve evi ile işi arasında kurmaya çalıştığı dengenin hikayeye yansıyacağını söylüyor.

Videonun ilerleyen kısımlarında Oyun yönetmeni Kyle Rowley, ilk oyunu oynamadan ikinci oyuna başlayacak, evrene yabancı olan ve Alan Wake ile Alan Wake 2’yi on üç yıllık boşluk ile birbirinden bağımsız olarak gören oyuncular için bu karakterin kilit bir rol oynayacağını söylüyor. Öyle ki FBI ajanı Saga Anderson, Alan Wake oynamamış oyuncular gibi ilk oyunda yaşananlardan haberdar olmayacakmış ve senaryo boyunca bu karakter geçmişte yaşananları öğrenir iken aynı zamanda yeni oyuncular da öğreneceklermiş. Diğer bir deyişle, ikinci oyundaki yaşananları anlamak için ille de ilk oyunu oynamanız gerekmeyecek.

Alan Wake 2, Keşfe Açık Bir Oynanış da Sunacak

Videonun ilerleyen kısımlarında oyun yönetmeni Kyle Rowley ve kıdemli ortam sanatçısı Anne-Lynn Sottas, ilk oyuna kıyasla az biraz daha açık alanların bulunacağını ve ayrıca önceki mekanları da senaryodaki ilerleyişimiz boyunca yeniden ziyaret edebileceğimizi söylediler. Mesela hikayede önemli bir yere sahip olan Cauldron Lake bölgesine geri dönecek ve ormanları araştıracakmışız.

Bununla birlikte, vagon restoran dahil ilk oyundan aşina olduğumuz, ama yeniden yaratılmış yerler de olacakmış ve bu defa kasaba genelinde ve sokaklarda özgürce dolaşmamız ve keşif yapabilmemiz mümkün olacakmış.

 

Exit mobile version