Age of Wonders 4, Serinin Rekorunu Kırdı

Son oyun zirveye çıktı!

Age of Wonders 4, Serinin Rekorunu Kırdı

Bu ayın başlarında çıkmış olan Age of Wonders 4, resmi duyuru ile serinin rekorunu kırmış oldu. Hem satış başarısı hem de eş zamanlı oyuncu sayısı ile Paradox Interactive ve Triumph Studios ikilisinin yüzünü bir kez daha güldürmeyi başaran oyun ile ilgili son açıklamalar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Logitech G Cloud, Haftaya Satışa Sunulacak


Son oyunun üzerinden geçen dokuz yıllık aranın ardından, Age of Wonders 4 duyurusu Ocak ayında yapılmıştı. PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için yine Triumph Studios geliştirilmiş olan oyun, bu ayın başlarında satışa sunulmuştu.

Aradan geçen zaman epey uzun olduğu için oyuncuların yeni bir oyuna olan açlığını da hayal edebilmek çok da zor değil. Her ne kadar uzun aralarından ardından yapılan geri dönüşler her zaman beklendiği gibi olmasa da, Age of Wonders 4 için böyle bir şey söz konusu değil. En azından seri kapsamında diyebiliriz.

Age of Wonders 4, Serinin En Başarılısı Oldu!

Oyunun Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile son Age of Wonders, serinin en hızlı satanı olmuş. Öyle ki bir haftadan az sürede iki yüz elli bin birim satışı gerçekleştirilmiş. Buna ek olarak, eş zamanlı Steam oyuncu sayısındaki zirvenin de 42.826 olduğu açıklanmış. Ne var ki bu rakam şu an itibarıyla 42.877 olarak görülüyor. Yani açıklamanın ardından elli bir oyuncu daha katılmış.

Steam mağazasına baktığımızda ise kullanıcılar tarafından yazılan 5.492 incelemenin % 82 kadarının olumlu olması neticesinde, ‘Çok Olumlu’ olarak görüldüğünü söyleyelim.

Söz konusu başarının ardından Paradox Interactive ve Triumph Studios, oyunculara teşekkür etmeyi ihmal etmemişler elbette.

Age of Wonders 4 Hakkında

Yine 4X strateji ile sıra tabanlı taktiksel çatışmayı bir araya getirecek olan devam oyunu, bizi yine fantastik bir diyara götürüyor. Büyücü kralların tanrılar gibi hüküm sürdüğü bir ülkede, büyü kullanrak onlara meydan okumak için yükselme mücadelesi veriyoruz. Age of Wonders 4, seri tarihinde ilk kez kendi topluluğumuzu oluşturmamıza da izin veriyor.

Yeni oyunda ayrıca fiziksel formları, toplumsal özellikleri ve saklı güçleri birleştirmek de mümkün oluyor. Senaryo boyunca büyü kitaplarının kilidini açarak, ordumuzu fiziksel olarak melek vari canlılara veya kaos etkenlerine dönüştürebiliyoruz.

Yine diplomasi, strateji ve rol yapma elementlerinin bulunacağı oyunda, her oyuncuyu farklı bir macera bekliyor. Yarattıklarımızın da sonraki oyunlarda dost veya düşman olarak karşımıza çıkacağı da söylenmişti.

Age of Wonders 4 PC Gereksinimleri

En Düşük Gereksinimler (1080p 30 FPS)

Önerilen Gereksinimler (1080p 60 FPS)

Exit mobile version