Adidas GMR ile FIFA Takımınızı Yürüyerek Geliştirin

FIFA ve Adidas arasında yapılan anlaşma ile ortaya ilginç bir ürün çıktı.

Adidas GMR adı verilen yeni ayakkabı tabanlığı sayesinde, FIFA Mobile oyuncularının takımlarını geliştirebilmeleri için gerçek hayatta adım atmalarının yeterli olacağı dile getirildi.

Adidas, Electronic Arts ve Google bir araya gelerek, son zamanda gördüğümüz en ilginç ürünlerden bir tanesinin ortaya çıkardılar. Adidas GMR modeli üzerinde kullanılan Google Jacquard çipleri sayesinde, gerçek hayattaki hareketlerinizin oyuna aktarılabileceği söylendi.

Bir süredir söylenti şeklinde dolaşan haber, bugün Adidas Japonya tarafından paylaşılan kısa video sonrasında gün yüzüne çıktı. Adidas GMR modelindeki çipin attığınız adımları sayacağı, attığınız adımların ise FIFA Mobile Ultimate Team takımınızın geliştirilmesinde kullanılabileceği belirtildi.

Adidas GMR nasıl çalışıyor?

Google tarafından birkaç yıl önce piyasaya çıkarılan ve akıllı kıyafetlerin tasarlanmasında kullanılan Jacquard isimli çipler, bir süredir kullanılıyorlardı. Adidas ve Electronic Arts, bu çip sayesinde akla hayale gelmeyecek bir iş birliğinin altına imza attıklarını duyurdular.

Adidas GMR modelinin tabanına yerleştirilen çipin, tabanlığın sahibinin hareketlerini takip edebilecek şekilde dizayn edildiği belirtildi. Bu sayede gerçek hayatta attığınız adımların, dijital ortama yansıtılabilmesinin önü açıldı.


İlginizi çekebilir: Profesyonel FIFA oyuncuları maçın sonucu taş-kağıt-makas oynayarak belirlemek zorunda kaldı


Çipin Adidas GMR uygulaması ile bağlantı kuracağı, buradan topladığı bilgileri daha sonra FIFA Ultimate Team hesabına aktarabileceği aktarılan bilgiler arasında yerini aldı. Tüm bunlarla birlikte tabanlığı satın alanlara, FIFA Mobile hesaplarında kullanılmak üzere Paulo Dybala kartı verileceği belirtildi.

Aslında benzer teknolojiler bir süredir kullanılıyordu. PlayMaker isimli şirket, Google’ın geliştirdiği çipler ile ürettiği futbol ayakkabılarını profesyonel futbol takımlarına satıyordu. Bu sayede takımlar, antrenmanlar sırasında oyuncuların performanslarına dair daha ayrıntılı veriler toplayabiliyorlardı.

adidas gmr tabanlık FIFA Mobile Ultimate Team

Adidas x FIFA modeli ne zaman çıkıyor?

FIFA takımınızı da geliştirmenize yardım edecek Adidas modelinin, 10 Mart yani bugün itibarıyla satın alınabilir olacağı bildirildi. Adidas resmi sitesi üzerinden yeni ayakkabının bütün detayları paylaşıldı.

Şirketin Birleşik Krallık bölgesinde ayakkabı için belirlediği fiyat 29.95 pound oldu. Günümüz kuruyla ayakkabının fiyatı 238 lira olarak belirlenmişti.

Adidas Türkiye sayfasında ise Adidas GMR modeli sayfası henüz açılmamıştı. Yakın zaman sonra ülkemizde de çıkması muhtemel olan ayakkabıyı satın almak isteyenlerin ise şimdilik yurt dışından satın alarak, ülkemize getirmekten başka şansları görünmüyor.

Exit mobile version