Activision Call of Duty 2023’ün Ertenleme Haberini Yalanladı

2023 yılının Call of Duty oyunu garanti...

Activision Call of Duty 2023'ün Ertenleme Haberini Yalanladı

Activision Call of Duty 2023 oyununun ertelendiği raporunun doğru olmadığını teyit etti. Yani mevcut düzende şimdilik herhangi bir değişim olmayacak. Konu ile ilgili detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty: Mobile Sezon 2 Bu Hafta Başlıyor


Activision Resmi Açıklaması:Bu yıl, gelecek yıl ve sonrası için heyecan verici, özel ve oynaması ücretsiz Call of Duty oyunlarına dair planlarımız var. Konuya dair basında yer alan ve aksini iddia eden haberler asılsızdır. Süreç içerisinde planlarımıza dair daha fazla ayrıntı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Oyun dünyasının en uzun soluklu serilerinden olan Call of Duty, mevcut Activision Blizzard Üst Yöneticisi Bobby Kotick tarafından oturtulmuş olan program bağlı olarak Call of Duty 2 sonrasında yıllık düzende karşımıza çıkıyordu.

Daha sonradan bu, Infinity Ward, Sledgehammer Games ve Treyarch arasında dönüşümlü biçime çevrilmişti. Her ne kadar yıllık program korunmuş olsa da, her bir stüdyo için bir sonraki oyunu geliştirmek adına otomatik olarak üç yıllık süre oluyordu.

Activision Blizzard şirketinin Microsoft tarafından satın alınması sonrasında, Call of Duty oyunlarının yıllık düzende çıkışına veda edilebileceği söyleniyordu. Öyle ki şirketin üst seviye çalışanları, yıllık programdan çıkması üzerine bir fikir alış-verişinde bulunmuşlar. Şu an için nihai karar verilmemiş olsa da, böylesi bir yönelimin oyuncuları memnun etmesinin yanı sıra markaya da olumlu yönde geri dönüşün yaşanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Activision Call of Duty 2023 Oyununu Ertelemediğini Doğruladı

Yakın bir zaman önce ise Bloomberg sitesi yeni bir rapor yayınladı. Jason Schreier tarafından yayınlanan bu raporda, Activision şirketine yakın olan kaynaklar tarafından önümüzdeki sene için planlanan yeni Call of Duty oyunun 2024 yılına ertelendiğini aktardığından bahsediliyordu.

Erteleme kararına gerekçe olarak ise, markadan sorumlu olan yöneticilerin Call of Duty: Vanguard oyununun beklentilerin altında bir performans sergilemesi gösterilmiş. Haliyle de mevcut yıllık satışa sunma ritminin etkisini kaybettiğine dair bir inanış hakim olmaya başlamış. Bu durum da, Microsoft satın alımı ile ilgili olmayarak, 2023 yılında çıkacak olan yeni oyunun 2024 yılına kaydırılması gündeme gelmiş.

Bloomberg sitesinde yayınlanan raporun internette hızla yayılmasının ardından, Activision da IGN sitesine bir açıklama yapma gereği duymuş. Şirket yetkilileri tarafından söylenene göre, bu yıl, gelecek yıl ve sonrası için hem bir ana seri oyunu hem de ücretsiz Call of Duty oyunu planları varmış. Bunun aksini iddia eden bütün raporların ise gerçeklikten tamamıyla uzak olduğu söylenmiş. Uygun zaman geldiğinde de daha fazla bilgi paylaşımında bulunulacakmış.

Sizin de gördüğünüz üzere, şimdilik yıllık olarak yayınlanacak Call of Duty oyunları için herhangi bir düzen değişikliğine gidilmiş değil. Görünüşe göre yakın bir zamanda da plan değişikliği yaşanmayacak. Peki sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version