Activision Blizzard Alımı Sonrası, Özel İçerik Olmayacak

Xbox patronu güven veren açıklamalara devam ediyor...

Activision Blizzard Alımı Sonrası, Özel İçerik Olmayacak

Activision Blizzard alımı için süreç devam eder iken, Xbox On ile konuşan Xbox patronu Phil Spencer tarafından söylenene göre platforma özel içerik anlayışı tamamıyla kaldırılacak. Peki bu ne anlama geliyor? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Vites Yükseltti: NVIDIA’yla da 10 Yıllık Anlaşma


Geçtiğimiz hafta içerisinde Microsoft, Nintendo ile NVIDIA ile onar yıllık anlaşmalar imzalamıştı. Activision Blizzard satın alımı sonrasında, yeni Call of Duty oyunları ilk günden Nintendo konsollarına da çıkmaya başlayacak. Ekran kartı üreticisi tarafında ise halihazırda PC platformunda da oynanabilen Xbox oyunları GeForce Now servisine gelmeye başlayacak iken, satın alım sonrasında da Call of Duty serisi dahil Amerika menşeli yayıncının oyunları da listeye dahil olacak.

Bu anlaşmalar sonrasında CMA ve FTC çatısı altından çıkacak nihai karar ne olacak merak ediyoruz. Bekleme sürecine girdiğimiz şu günlerde, Xbox On tarafından yapılan röportaj sırasında konuşan Xbox patronu Phil Spencer, platforma özel oyun yoluna gidilmeyeceği konusunda teminat verdiği açıklamalarda bulundu.

Activision Blizzard Alımı Sonrası, Platforma Özel İçerik Olmayacak

Söz konusu röportaj sırasında Xbox oyuncularına özel içerik olup olmayacağı yönündeki bir soruya cevap veren Spencer, “Sektörün bu kısmını biliyorum. Burada oynamayı istediğimiz oyun da bu değil. Konu bir silahtaki görünümle ilgili değil. Konu bir oyundaki belirli türdeki bir modla ilgili değil. Bugün gerçekten yapmayı istediğimiz şey, bir oyunun aynı versiyonunun bütün platformlarda mevcut olması. Mesela PlayStation’da bir Minecraft oyuncusuysanız, Minecraft veya Minecraft Dungeons veya satışa sunulduğunda gelecek olan Minecraft Legends’ın daha az içeriği olana sahipmiş gibi hissettiğinizi sanmıyorum. Oynamayı seçtikleri platformda harika bir deneyim yaşadıklarını hissetmelerini sağlama almayı istiyoruz.” yorumunda bulundu.

Röportaj sırasında Hogwarts Legacy oyununun belirli bir süreliğine PlayStation platformlarına özel görevinden de haberdar olduğunu dile getiren Spencer, böyle bir şeyi kendilerinin yapmayı istemediklerini sözlerine ekledi.

Exit mobile version