Activision Blizzard Satın Alımı İçin Oyuncular Microsoft’a Dava Açtılar

Bakalım işin sonu nereye varacak?

Bu yılı oyun sektöründe olaylı açmamızın başlıca sebebi olan Activision Blizzard satın alımı yolunda, Microsoft yeni zorlu engeller ile karşılaşmaya devam ediyor. Şimdi de oyuncular bir set çekme girişiminde bulundular. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımı Zora Girebilir! FTC, Microsoft’u Dava Etti


Geçtiğimiz haftalarda yaşanan beklenmedik bir gelişme ile FTC tarafından Microsoft şirketine dava açılmıştı. Bunun dayanak noktası ise Bethesda satın alımıydı. Bildiğiniz gibi ZeniMax Media satın alımı sonrasında, Redfall ve Starfield gibi oyunlar PC ve Xbox konsollarına özel çıkacak.

Şimdi de bu durumun bir benzerinin Activision Blizzard için de gerçekleşecek olmasından, yani dünya genelinde yüz elli milyondan fazla oyuncuya ulaşan Call of Duty, World of Warcraft, Diablo ve Overwatch gibi markalar için bir engelin oluşmasından endişe ediliyor. Haliyle de Activision Blizzard satın alımının engellenmesi için Federal Ticaret Komisyonu tarafından bir dava açılmıştı.

Activision Blizzard Satın Alımı İçin Oyuncular da Engel Oluyorlar

Bloomberg sitesine yansıyan habere göre, Microsoft tarafına bir dava da oyuncular tarafından açıldı. San Francisco şehrinde açılan davanın gerekçesi ise hiç farklı değil. Call of Duty yayıncısının Microsoft bünyesine geçişini engellemek.

Rakiplerine karşı Amerika menşeli şirketin ciddi bir avantaj elde edecek, üretimin düşecek, tüketiciler için seçeneklerin azalacak, zam ve pazar rekabetinin baltalanacak olmasını gerekçe gösteren oyuncular, işlemin tamamlanmasının önüne geçecek bir nihai karar için mahkemeye başvurdular. Şirketin bulut oyun servisi, konsol, mobil oyunlar ve PC pazarlarının geneline ek olarak, büyük bütçeli oyunlar, abonelik servisleri gibi alanlarda da büyük bir güce kavuşmasından ve bunun oyun sektörüne ciddi zarar vereceğinden endişe ediliyor.

bc775e9a74aed2a02b079d2815045abb

Avrupa Komisyonu, Activision Blizzard Satın Alımı İçin Anket Yapıyor

Reuters tarafından rapor edilene göre, konuya yakın kaynak tarafından Avrupa Komisyonu’nun büyük geliştiricilere, yayıncılara ve dağıtımcılara gönderilen doksan bir sayfalık anket ile Activision Blizzard satın alımının olası bir şekilde tamamlanmasının sonuçları hakkında fikirleri sorulduğu söyleniyor.

Her ne kadar belgeler veya görseller hakkında bir detay verilmemiş olsa da, AB düzenleyicilerinin oyun şirketlerinden Call of Duty için potansiyel alternatif markalar hakkında bilgi edinmeyi istiyormuş. Ayrıca AB Komisyonu, Call of Duty’nin dağıtımcılar için en değerli marka olup olmadığı da merak ediliyormuş.

Bahsi geçen kaynak, satın alım sonrasında oyunların rakip konsollardaki kalitesinin düşürülmesini, PlayStation kullanıcılarına daha yüksek fiyattan sunulmasını, sınırlı süreli Xbox konsollarına özel olmasını veya belirli güncellemelerin Xbox konsolları ile sınırlı tutulmasını kapsayan soruların da ankette yer aldığından bahsediyor.

Anketin gönderildiği dağıtımcıların, geliştiricilerin ve yayıncıların Noel öncesinde geri dönüş yapmaları bekleniyormuş. Diğer bir deyişle, bu hafta sonundan önce bütün geri dönüşler yapılmış olacak.

Exit mobile version