Activision Blizzard Satın Alımı, Microsoft’un Sony’yi Silme Planı mı?

Tehlikeli e-posta...

Son olarak FTC tarafından yapılan hamle ile geçici olarak durdurulan Activision Blizzard satın alımı ile ilgili son derece ilginç bir gelişme yaşandı. Görünüşe göre bahsi geçen satın alım, Sony ve bağlantılı olarak PlayStation markasını piyasadan silme girişiminin bir parçası. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: FTC Activision Blizzard Satın Alımını Geçici Olarak Durdurdu


Birleşik Devletler 9uncu Devre Mahkemesi’ne sunulan bir temyiz davasında, avukatların temsil ettiği bir grup oyuncu Microsoft tarafına yeni bir dava daha açtılar. Bu davanın gerekçesi ile şirket içinde gönderilen ve doğrudan rakip konumunda bulunan Sony ve PlayStation markasını tekzip edilmemiş kanıt doğrultusunda piyasadan silme planı içerisinde olunduğu sonucuna varılan bir e-posta gönderisi. Yani bunun daha büyük bir planın parçası olduğu düşünülüyor.

Activision Blizzard Satın Alımı Zora Girebilir! FTC, Microsoft'u Dava Etti

Activision Blizzard Satın Alımı, Büyük Bir Planın Parçası Mı?

Axios Gaming sitesinden yer alan habere göre, bahsi geçen e-posta ve içeriğindeki ilgili kısım yeniden düzenlenmiş. Xbox Game Studios başkanı Matt Booty ile Xbox Finans Direktörü arasında 2019 yılında gönderildiği söylenen bu e-posta, yasal belgelerde Microsoft tarafından söylenene göre mühürlü kalması gereken bir iç kambiyo ve şirketin avukatları tarafından mahkemenin kararları üzerinde hiçbir etkisi yokmuş.

Diğer yandan ise oyuncuları temsil eden avukatlar, e-postanın Microsoft tarafının Sony ve PlayStation markasını pazardan silmeye yönelik planlar yaptığına dair tartışmaya kapalı kanıtlar sunduğunu savunuyor.

Bu dava, FTC tarafından uğraşılan dava ile aynı değil. Ancak CMA tarafından duyulan söz konusu endişeye ek olarak, Activision Blizzard satın alımının pazardaki rekabeti olumsuz yönde etkileyeceği tartışmalarını daha da bir alevlendireceğine şüphe yok.

Exit mobile version