Activision Blizzard Satın Alımı İçin Microsoft’a EGDF’ten Destek

Şirketin eli güçlenmiş oldu...

Activision Blizzard satın alımı sürecinde Microsoft için olumlu bir gelişme yaşandı. Kilit Avrupa ticaret birliği, Amerika menşeli şirkete destek olduğunu belirttiği bir açıklamada bulundu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Google ve NVIDIA da Activision Blizzard Satın Alımından Endişeli


Microsoft şirketinin Activision Blizzard satın alım süreci devam eder iken, elbette önemli gelişmeleri sizlerle paylaşmıştık ve paylaşmaya da devam edeceğiz. Sony tarafından her fırsatta karşı çıktığını dile getirdiği, CMA ve FTC taraflarının endişe ettiği, bir süre önce hem FTC’nin hem de oyuncuların Amerika menşeli yazılım devine davalar açtığı süreçte, son olarak Google ve NVIDIA da pazar rekabeti açısından duydukları endişeleri dile getirmişlerdi.

Elbette Microsoft da her bir tarafı ikna etmek için pek çok adım atıyor iken, dünya genelinde başta Activision Blizzard olmak üzere bu satın alımı hem destekleyenler hem de onay vermiş olan pek çok ülke bulunuyor.

AA16jXyt

Activision Blizzard Satın Alımı için Microsoft’a Destek Geldi

Bu hafta içinde konuyla ilgili olarak olumlu bir gelişme yaşandı. Microsoft lehine yaşanan gelişmede, EGDF (Avrupa Oyun Geliştiricileri Federasyonu) Activision Blizzard satın alımını desteklediğini belirtti. Birliğin resmi sayfası üzerinden yayınlanan bildiride, oyun pazarlarındaki rekabete potansiyel olumlu etkisinin rekabeti azaltma endişelerinden daha ağır bastığı söylenmiş. Buna ek olarak, PlayStation platformunun açık ara pazar lideri olduğu ve Xbox platformunun da halen bir rakip konumunda olduğu da belirtilmiş.

Bildiride ayrıca Activision Blizzard satın alımının Microsoft için mobil oyunlar açısından App Store ve Google Play Store, bulut oyun ve abonelik servisi pazarında Apple ve küresel oyun geliştiricisi ve yayıncısı olarak da Tencent şirketine rakip olmasını sağlayacağı da söylenmiş.

Exit mobile version