Activision Blizzard Satın Alım Anlaşması Ekim Ayına Kaldı

Bütün pürüzler giderilmek isteniyor...

Microsoft tarafından yapılan açıklama ile Activision Blizzard satın alım anlaşması için Ekim ayına ertelendi. Peki erteleme kararı neden alındı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft ve Sony Call of Duty Anlaşması İmzaladılar! (Güncel)


Activision Blizzard satın alımı ile ilgili son dönemde epey önemli gelişmeler yaşamıştık. Ülkemizden de bir onayın çıkmasına ek olarak, FTC tarafından planlanan temyiz hamlesi de ana davaya bakan Birleşik Devletler Bölge Yargıcı Jacqueline Scott Corley tarafından reddedilmişti. Haliyle artık geriye son engel olarak CMA kaldı.

Bilhassa FTC virajının dönülmesinin ardından yumuşama emareler gösteren CMA, davanın durdurulmasını Microsoft ile karşılıklı olarak kabul etmiş olmalarının yanı sıra müzakere etmek istediğini de dile getirmişti.

CMA'dan Microsoft'a Darbe Activision Blizzard Satın Alımı Engellendi!

Activision Blizzard Satın Alım Anlaşması Ekim Ayına Ertelendi

Bildiğiniz gibi İngiltere Rekabet ve Piyasa Kurumu için nihai kararını vermek için belirlenen tarihi, 29 Ağustos 2023 Salı gününe kadar ertelemişti. Ancak bu tarih artık 18 Ekim 2023 Çarşamba günü olarak güncellendi.

Microsoft başkanı Brad Smith, Activision Blizzard ile düzenleyiciler ile aradaki pürüzlerin çözülmesi konusunda birlikte çalışmak istediklerini ve birleşme anlaşmasının tamamlanma tarihini de bu nedenle ertelediklerini duyurdu. Smith, Avrupa Birliği Komisyonu ve diğer kurumlar ile anlaşmaya varılmış olan tüm taahhütleri yerine getireceklerini ve CMA ile çalışmaya devam edeceklerini ve anlaşmayı nihayete erdirme konusunda kendilerine güvendiklerini de sözlerine ekledi.

Uzun lafın kısası hem Activision Blizzard hem de Microsoft, sorunların tamamını aşarak satın alım işlemini gerçekleştirmek niyetindeler. Bu bağlamda, CMA ile uzlaşmayı istiyorlar. Görünüşe göre Sony ile imzalanan Call of Duty anlaşması, uzlaşmada pek de zorlanılmayacağını gösteriyor. Gelişmeler için takipte olacağız.

Exit mobile version