Activision Blizzard, Oyunculukta PC’nin Konsolları Geçtiğini Söylüyor

Geride bıraktığımız çeyreğe ilişkin finansal raporunu yayınlayan Activision Blizzard, oyunculukta PC platformunun konsolları geçtiğini dile getirdi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: CMA’dan Microsoft’a Darbe: Activision Blizzard Satın Alımı Engellendi!


Oyun sektöründe oyuncuların tercih ettiği pek çok farklı platform var, ama genel olarak konsol, mobil ve PC olarak üç ana başlık altında toplayabiliyoruz. Bildiğiniz gibi hangi platformun en iyisi olduğuna dair tartışmalar eskiden beridir var ve hiç şüphe yok ki gelecekte de devam edecek. Yakın bir zaman önce finansal raporunu yayınlayan Call of Duty yayıncısı da PC tarafının bu konuda bir adım önde olduğunu dile getirdi.

1979 yılında kurulmuş olan Activision, 2008 yılında Blizzard Entertainment ile birleşmesi sonucunda Activision Blizzard haline gelmişti. 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin olarak yayınlanan rapora bakılırsa Call of Duty yayıncısı, konsollara göre PC platformunda yirmi yedi milyon dolar daha fazla gelir elde ettiğini açıkladı.

2022 yılı içerisinde PC tarafında keskin bir yükselişe şahit olmuştuk. Bunun sonucunda da bilgisayar oyunları konsol oyunlarına göre daha fazla satış elde etti ve halihazırda da bu performansta herhangi bir düşüş yaşanmış değil.

PC Gamer sitesi ve bazı özenli araştırmaların sonucunda, Activision Blizzard şirketinin konsol pazarında daha iyi bir finansal performansı vardı. Ne var ki son birkaç yılda, PC tarafında devasa bir yükseliş yaşanmıştı ve küresel çaptaki bileşen sıkıntıları ile karşı karşıya kalınmış olsa da hızdan bir şey kaybedilmemişti.

Bildiğiniz gibi neredeyse tüm eSpor turnuvaları PC üzerinde gerçekleştiriliyor iken, yayıncılar ve içerik üreticileri de işlerini bu platformda yapıyor ve oyunların daha çok PC versiyonlarını tercih ediyorlar.

Activision Blizzard, PC Platformunda Daha Fazla Gelir Elde Etti

Activision tarafından yayınlanan son finansal raporda ise bir önceki yılın aynı dönemine göre PC platformundan elde ettiği gelirde % 74 oranında bir artış sağlanmış. Bu miktarın büyük bir kısmı da Call of Duty serisi ve Overwatch 2 oyununa ait iken, Diablo Immortal ve World of Warcraft: Dragonflight da katkı sağlamış.

Exit mobile version