AB Komisyonu Activision Blizzard Satın Alımını Onayladı!

Günün bomba haberi geldi!

Microsoft için bugün müjdeli bir haber daha geldi. AB Komisyonu Activision Blizzard satın alımı için beklenen onayı verdi. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty Yayıncısı, Önemli Bir Avukatla Anlaştı


Birleşik Krallık düzenleyicisinin Activision Blizzard satın alımını hem oyuncuların hem de bulut oyun pazarının olumsuz yönde etkileneceği endişesinin ardından hem Activision Blizzard hem de Microsoft, kilit öneme sahip avukatlar ile çalışmaya başlamışlardı. Her iki şirket de temyize götürmek için var güçleri ile çalışırlar iken, Avrupa Komisyonu tarafından müjdeli bir haber geldi.

Activision-Blizzard-Satin-Aliminda-FTC-Sonyyi-Sikistiriyor

AB Komisyonu Activision Blizzard Satın Alımı İçin Onay Verdi

Bir hatırlatma yapmamız gerekirse, sizlerle daha önceden paylaştığımız bir haberimizde de aktardığımız üzere, Avrupa Komisyonu’nun satın alıma onay vereceği yönünde bir söylem vardı. İşte o söylem, bugün gerçek oldu ve Activision Blizzard satın alımına onay çıktı. Yapılan açıklama ile satın alımın uygun olduğu yönünde bir karar verildi.

Bu gelişme elbette Birleşik Krallık ile doğrudan bağlantılı değil, ama Microsoft için Call of Duty yayıncısı ile sürdürdüğü temyiz sürecinde artı bir puan kazanımı olacak. Komisyon, Amerika menşeli şirketin rakipleri konumunda bulunan taraflara ve ücretli oyun aboneliği hizmetlerine karşı herhangi tehdit oluşturmadığı yönünde bir açıklamada bulundu. Dahası ise, Microsoft şirketinin Call of Duty başta olmak üzere Actvision Blizzard oyunlarını rakip platformlardan çekmesinin kendi zararına olacağı için böylesi bir yola gitmeyeceğini dile getirdi.

Brezilya, Şili, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Sırbistan ve Japonya sonrasında satın alıma onay veren Avrupa Birliği Komisyonu, Sony tarafının halihazırda yeterince kuvvetli olduğunu ve endişe duyulan Call of Duty serisinin PlayStation konsollarından çekilmesi durumunun yaşanması olsa bile sarsılmayacağını ve rekabetten kopmayacağını da söyler iken olası bir zayıflamaya karşı bünyesindeki oyunlar ve pazar payı ile bu açığı kapatacağı görüşünde.

Son olarak, yaşanan bu gelişmenin ardından, Birleşik Krallık düzenleyicisinin Activision Blizzard ve Microsoft tarafından gerçekleştirilecek temyiz başvurusuna karşı nasıl bir tutum sergileyeceği de merak konusu oldu. Elbette FTC’nin de. Gelişmeleri tkaip edeceğiz.

Exit mobile version