6 Milyon Dolarlık League of Legends Kostümü

Riot Games sosyal sorumluluk konusunda büyük bir adım attı.

Düzenli olarak League of Legends ve TFT oynayanlar fark etmişlerdir ki, oyuna girdiğiniz zaman sizden bir yardım kuruluşu adı seçmeniz istendi. Bu seçimin altında, 3 kuruluş arasından en çok oyu alan isim toplanan paranın %50sini alacak, diğer iki kurum ise kalan parayı %25er olarak bölüşecek bilgisi verildi. İşte bu yardım kampanyası süresince 6 milyon dolarlık League of Legends kostümü diyebileceğimiz bir kostüm satışı yapıldı. Şimdi gelin bakalım neymiş bu kostüm ve bugüne nasıl gelinmiş.


İlginizi Çekebilir: Valorant Sistem Gereksinimleri ve Server Kalitesi


6 Milyon Dolarlık League of Legends Kostümü Hangisi?

Aralık ayına dönüp baktığımızda, Riot Games tarafından bir açıklama yapılmıştı. ”Dünyanın en acil sorunlarından bazılarını çözmeyi amaçlayan çeşitli küresel kuruluşlar” belirlenip bu kuruluşlar adına para toplanacağı ile ilgili bir bilgilendirme söz konusuydu.

Bu kapsamda, oyuna eklenen 1000. Kostüm‘den elde edilen tüm gelir, seçilen 3 kurum arasında paylaştırılacağı bilgisi verildi.

Kostüm 12 Aralık 2019 tarihinde satışı sunuldu ve 13 Ocak 2020 tarihine kadar yapılan tüm satış bu kurumlara verilmek üzere hazır hale geldi. Şimdi sıkı durun, bu süre içerisinde bu kostümden toplanan para tam tamına 6 Milyon Dolar. Oyuncular bu kampanya kapsamında Riot Games’e güvenerek gerçekten büyük bir satın alma sorumluluğu üstlenerek fiyatı buralara kadar çıkarmayı başardı.

Peki Bu Kostüm Hangi Kostüm?

Kostüm seçilirken oyuna eklenen 1000. kostüm olmasına özen gösterildi ve bu şans ”Karma” şampiyonuna denk geldi.

dawnbringer karma

Dawnbringer (Şafakgetiren) Karma kostümü oyundaki 1000. kostüm olma özelliği ile bu kampanyanın baş rolü oldu.

Anne Çoçuk Eğitim Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Tohum Otizm Vakfı seçenekleri arasından istediğinize oy vermek için tek yapmanız gereken League of Legends hesabınıza giriş yapmak.

Bir çok oyuncu tarafından severek oynanan oyunun içinde böyle bir etkinlik ile sosyal sorumluluk alan Riot Games’i biz de tebrik ediyoruz.


İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 Erteleme Alacak mı? Resmi Açıklama


Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version