30 GB’lık STALKER 2 Verisi Çalındı!

GSC Game World sızıntılara karşı uyarıda bulundu...

Sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlara bakılırsa, 30 GB’lık STALKER 2 verisi Rus bilgisayar korsan grubu tarafından çalınmış durumda ve geliştiriciye iletilen talepler karşılık görmez ise tamamının yayınlanacağına dair bir tehdit de söz konusu. Gayet ciddi olduklarını gösteren grup, geliştirilme aşamasından alınmış olan birkaç veriyi de yayınladı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni STALKER 2 Oynanış Fragmanı


GSC Game World tarafından geliştirilmekte olan S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan etkilenen oyunlardan bir tanesi. Merkezi Kiev şehrinde bulunan stüdyo, geliştirilmesine esasen 2010 yılında başlanan oyunu zaman içerisinde pek çok kez ertelemişti.

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında başlayan savaş sırasında hem ekipteki bireylerin hem de ailelerinin yaşamları için çaba sarf edilir iken, aynı zamanda stüdyonun Prag şehrine taşınma işlemleri gerçekleştiriliyordu. Haliyle geliştirilme aşamasına da süresiz olarak ara verilmişti. Aynı yılın Mayıs ayında kalınan yerden devam edildiğini öğrendiğimiz S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl için Aralık ayı içerisinde yeni bir oynanış fragmanı yayınlanmıştı.

stalker-2-sistem-gereksinimleri-ve-fiyati

30 GB’lık STALKER 2 Verisi, Rus Bilgisayar Korsanlarının Elinde

Geçtiğimiz günlerde 23 Mart 2023 Perşembe günü oyun için yeni bir etkinliği duyurusu yapan GSC Game World, önemli bir yeni tehdit ile karşı karşıya kaldı. Vestnik TSS isimli bir Rus bilgisayar korsan grubu, ellerine oyuna dair 30 GB boyutunda bir verinin olduğunu belirtti. Bu görüntülerden bir kısmını da internet ortamına yayan grup, Belaruslu ve Rus oyunculara karşı olan tavrın değiştirilmesini ve Rusça yerelleştirmenin geri getirilmesini talep ediyor. Eğer bu talepleri 15 Mart 2023 Çarşamba gününe kadar değerlendirilmez ise, 30 GB boyutundaki verinin tamamının internet ortamında paylaşılacağı söyleniyor.

Hatırlayacağınız üzere GSC Game World, geçtiğimiz yılın Mart ayı içerisinde yaptığı açıklama ile Rusça seslendirmenin çıkartılmasına ek olarak oyunun Rusya’da satılmayacağını duyurmuştu. Hatta isminde de değişikliğe giderek ‘Heart of Chernobyl’ yerine ‘Heart of Chornobyl’ olarak anılacağını söylemişti.

Öte yandan Ukrayna menşeli geliştirici, yakın bir zaman önce yaptığı Twitter paylaşımı ile bir yıldan fazla bir süredir siber saldırılar ile mücadele ettiğini belirtti. Şantaj, saldırı eylemleri, sunuculara izinsiz girme, oyuncuları ve hayranları incitme girişimleri ve geliştirilme aşamasını veya stüdyonun itibarı zedelemeye yönelik girişimlerin olduğu söyleniyor. Ne var ki tüm bu girişimler başarısızlık ile sonuçlanır iken, geliştirici de oyunculardan gelecekte yaşanacak olası sızıntıları görmezden gelmelerini ve sabırlı olmalarını rica ediyor. Bu sızıntıların oyunun nihai sürümünü yansıtmayacağı söylenmiş.

STALKER 2: Heart of Chornobyl Hakkında

Birinci kişi bakış açısın, simülasyonun ve korkunun daha önceden görmediğimiz bir karışımı olacak STALKER 2, Chernobyl, ihraç bölgesinde geçen çizgisel olmayan bir hikaye sunacak. Eski yerlerin yanı sıra yeni yerler de göreceğimiz senaryonun akışı boyunca seçimler de yapacakmışız ve bu seçimler hem kısa vadeli hem de küresel sonuçlara etki edecek.

Exit mobile version