2024’ün Öne Çıkan PlayStation 5 Oyunları

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Dragon's Dogma 2 ve dahası...

2024‘ün öne çıkan PlayStation 5 oyunları, yayınlanan yeni fragman ile ön plana çıkartıldılar. Bu yılın oldukça zengin bir şekilde geçeceğini söyleyebiliriz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS4 ve PS5 Büyük Tehlike ile Karşı Karşıya Olabilir


2024’ün Öne Çıkan PlayStation 5 Oyunları

Sony Interactive Entertainment, 2024 yılına girişimizin ardından PlayStation Youtube kanalı üzerinden iki dakikaya yakın uzunluğu olan bir fragman yayınladı. Bu fragmanda, PlayStation 5 için satışa sunulacak oyunlar sergilendi. Elbette tamamı Japon teknoloji devinin konsoluna özel değil, ama genel olarak bu yıl içerisinde çıkacak oyunlardan öne çıkanları görebilmek mümkün oluyor.

Fragmanda sırasıyla karşımıza çıkan ve tarihi belli oyunlar şu şekilde;

Üç bölümden oluşan Final Fantasy 7 Remake projesinin ikinci bölümü olan Rebirth, Cloud Strife ve arkadaşlarının Shinra isimli dev şirketin The Planet adı verilen gezegenin öz varlığını enerji kaynağı olarak kullanmasına engel olmak ve eski elit asker Sephiroth karakterini ortadan kaldırmak için verdikleri mücadeleye ortak olacağız.

Galaksinin son saldırı hattını oluşturacağımız oyunda, Helldivers birliğine katılacak ve özgürlük için büyük bir mücadeleye girişmek durumunda olacağız.

Tekken 7 oyununda yaşanan olayların altı ay sonrasındaki bir zamanda geçecek olan Tekken 8, Kazuya Mishima ve Jin Kazama arasındaki çekişmeyi bizlere aktaracak.

Hikayesi Bakumatsu olarak bilinen Edo Dönemi sonu ve Japonya için yeni bir devrin başlangıcı aşamasında geçecek. Tokugawa Şogunluğu’nun üç yüzyıl süren baskıcı yönetiminin ardından, ülkenin kargaşa ortamına sürüklendiği dönemde, kaosun ortasında isimsiz bir savaşçının Japonya’nın kaderini ellerinde tutarak kendi yolunu çizmesini konu alıyor.

Suicide Squad Kill The Justice League Hikaye Fragmanı

Hikaye olarak Suicide Squad üyeleri Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang ve King Shark karakterlerinin zorlu mücadelesi anlatılacak. Bu defa Superman, Batman, Flash, Green Lantern ve Wonder Woman gibi güçlü karakterlerden oluşan Justice League birliğini ortadan kaldırmaya ve dünyayı kurtarmaya çalışacağız.

Ichiban Kasuga olarak, uzun zamandır kayıp olan annemizi aramak üzere Hawaii eyaletine geliyoruz. Ne var ki maceramızda yalnız olmayacağız. Daidoji grubunun işlerini halletmekte olup, kanser teşhisinin koyulmasının ardından günleri sayılı hale gelen Kazuma Kiryu da maceraya dahil olacak ve Kasuga ile Kiryu büyük bir ortaklığa imza atacağız.

Pers savaşçısı Sargon rolünde olacağımız oyunda, kayıp prens Ghassan’ı bulmak için mücadele edeceğiz ve bu mücadelemiz de bizi lanetli olduğu söylenen Kaf Dağı’na götürecek.

Hayatta kalma oyunda, Olympic Exclusion Zone diyarının doğaüstü tehlikeleri ile mücadele halinde olacağız. Bir yandan arabamıza atlayıp da etrafı gezecek iken, hayatta kalma şansımızı arttırabilmek için de kaynak toplamamız ve aracımızı daha dayanıklı hale getirmemiz gerekecek.

RE Engine ile geliştirilen aksiyon-rol yapma oyununda, gizemli öteki dünya varlıkları olan Pawn’ların da bize katılmasıyla, Arisen isimli karakterimiz ile eşsiz bir macera bizi bekleyecek. Seçimlerin de işin içine girmesi ile karakterimizin görüntüsü, ekibimize kimin katıldığı ve daha pek çok konuda kararlar bize bağlı olacak.

PlayStation 4 için çıkmış olan ana oyuna ek olarak, bu geliştirilmiş sürümde roguelike hayatta kalma modu No Return (Geri Dönmek Yok), geliştirilme sürecinin başlangıcında planlanmış ama sonradan çıkartılmış olan bölümleri Lost Levels (Kayıp Bölümler), Fidelity (Gerçeklik) ve 4K’ya yükseltilmiş 1440p çözünürlükte oynayabileceğimiz Performance (Performans) olmak üzere iki farklı grafik modu, arttırılmış detay seviyesi, destekleyen monitör ve televizyonlar için VRR (Değişken Tazeleme Oranı), iyileştirilmiş gölge kalitesi, animasyon örnekleme hızı gibi iyileştirmeler söz konusu olacak iken dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyiciler ile DualSense desteği ve erişilebilirlik seçeneklerine Descriptive Audio (Tanımlayıcı Ses) ve Speech to Vibrations (Konuşma Titreşimleri) eklentileri, Speedrun (Hızlı Koşu) Modu, dinamik ışıklandırma, yeni çerçeve ve logo seçenekleri ve Frame Forward (İleri Sarma) dahil yeni Fotoğraf Modu yenilikleri ve oyuna yeni enstrümanların ekleneceği Guitar Free Play de bizi bekliyor.

Elbette fragmanda ayrıca bu yıl içerisinde çıkacak olup da kesin tarihi verilmemiş olan oyunlar da bulunuyor. Bu oyunlardan Stellar Blade, esasında 2023 yılı içerisinde satışa sunulacaktı, ama bilinmeyen bir neden ile 2024 yılına kaydırılmış olduğunu görüyoruz.

Dünyanın çöküşünün arkasındaki gizemi ortaya çıkartmaya çalışır iken, insanlığı kurtarmak için de büyük bir mücadeleye gireceğiz. Elbette bu süreçte bizleri zorlu çatışmalar bekleyecek.

Eşi Mary’yi ölümcül bir hastalıktan kaybeden James, üç yıl sonra ondan bir mektup alıyor. Mektupta, Silent Hill kasabasındaki özel yerlerinde beklediği yazılıdır. Bu olanlara bir anlam veremeyen James, soluğu kasabada alıyor ve o meşhur sis tabakasının altında yatan sırları araştırmaya başlıyor.

Bir hikaye kitabındaki karakterlerin, kitapları dışındaki dünyayı keşfe çıkmaları ile başlayan bu oyunda iki boyutlu ve üç boyutlu diyarlar arasında geçiş yaparak arkadaşlarımızı kurtarmaya çalışacağız.

Dörde dört çevrimiçi parti oyununda, bizlere tek bir hedef veriliyor ki o da arenayı rakiplerimizi bertaraf etmek için mümkün olabildiğince köpüğe boğmak. Her bir karakterin de bu amaçta eşsiz silahları ve saldırı stilleri olacak. Her biri sadece rakiplerimize zarar vermekle kalmayacak, aynı zamanda takım arkadaşlarımızı savunmaya da yarayacak.

The Game Awards 2023 şovunda duyurulmuş ve Dead by Daylight evrenini genişletecek olup, Cedar Hills gizemini araştıran özgün bir karakter kadrosu ile karşımıza çıkacak. Hikayeye adını veren karakter ise şiddet dolu geçmişi ile bu kadro için baş düşman haline gelecek.

Big Boss karakterinin rolüne büründüğümüz Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, orijinal oyuna bağlı olarak, 1960’lı yıllardaki Soğuk Savaş döneminde geçen alternatif tarih olaylarının işlendiği bir hikaye sunuyor.

Exit mobile version