Keyifle Oynayabileceğiniz En İyi 5 Mobil Oyun – 2020

Nintendo Switch'te herkes oynar, sizin gibi gençleri mobilde görmek isteriz.

Darkest Dungeon, Dota Underlords, The Witcher Gwent, Town of Salem

Mobil sektöründe yaşanan gelişim oyun dünyasına da yansımakta. Dudak uçuklatacak maliyet kazanımlarına sahip olan mobil oyunların birçok firmayı şimdiden tetiklediği bir gerçek. Hemen hemen her kullanıcının mobil cihazlarında en az bir oyun yüklüdür diye düşünüyoruz. Bu oyunlar iyi olsun, kötü olsun yinede zaman öldürmek isteyenleri eğlendirdiği gerçeğini değiştirmiyor.

Peki ya alternatif mobil oyun arayışında olanlar? İşte sizler için seçtiğimiz en iyi mobil oyunlar listemiz!


İlginizi Çekebilir: PUBG 8v8 Ölüm Karşılaşması Modu ile Güncellenecek


2020 En İyi Mobil Oyunlar Listesi

Archero

Gorilla Game Studio tarafından geliştirilen ve Habby‘nin yayıncılığını yaptığı Archero, bu yılın en çok konuşulan oyunlarından bir tanesi. Aynı zamanda Türkçe dil desteği de barındırmakta. Archero, çıkışının ardından çok fazla kişi tarafından oynanmaya başlayıp yüksek bir beğeni elde edince bir çok benzerinin yapılmasına sebep olan bir oyun. Archero ve benzerleri arasındaki seçimi tamamen size bırakıyorum, bazı benzerlerinin bu oyundan daha iyi olduğunu savunan büyük bir kesim var.

Oyunda, başlangıçta bir karakteri eşyasız bir biçimde oynamaya başlıyoruz ve toplam 14 Chapter arasından Chapter 1 ile giriş yapıyoruz. Odalar şeklinde ilerleyen oyunda Chapter 1’in tüm odalarını ölmeden temizleyebilirsek Chapter 2’ye geçmeye hak kazanıyoruz. Bu ilerleme esnasında hem toplam seviyemizi arttırıp ekstra özellikler alırken, düşürdüğümüz eşyalarla da karakterimizin güçlenmesini sağlıyoruz.

Şunu hatırlatmak gerekiyor ki, oyun için satın alımlar yaparak karakterinizi çok hızlı bir şekilde güçlendirme şansına sahipsiniz. ”Pay to win” diye tabir ettiğimiz durum bu oyun için söz konusu olsa da, yeteri kadar zaman harcayarak da oyun sonuna kadar gelebilirsiniz.

IOS ve Android cihazlardan ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bu oyunu, denemenizi öneriyorum.

 

 

 


Darkest Dungeon

Evet yanlış duymadınız Darkest Dungeon. Sıra tabanlı Roguelike RPG oyunu Darkest Dungeon, PCdeki başarısından sonra konsollarda boy göstermişti. Oyun, yapısı itibariyle mobile çok uygun bir yapım. Ama size kötü bir haberim var. Oyun şuanda yalnızca IOS 9.0 ve üzeri Apple tabletlerde satın alınıp oynayabiliyor.

Red Hook Studios tarafından geliştirilen ve Merge Games tarafından yayınlanan yapımda, FRP hayranlarının çok hakim olduğu bir oynanış söz konusu. Kurduğunuz 4 kişilik takım ile o zindan senin bu zindan benim gezdiğiniz oyunda, karakterlerinizin giyim kuşamından, psikolojik durumlarına kadar siz ilgileniyorsunuz.

Hem zorlayıcı yapısıyla hemde bağımlılık yaratan akışıyla, mobil olarak oynayabileceğiniz üst düzey bir oyun Darkest Dungeon. App Store’da 34,99 TL’lik fiyatıyla şuan için Apple tabletinize alabileceğiniz en iyi oyunlardan bir tanesi. Halen oynamadıysanız, tablet sahipleri için mükemmel bir alternatif.


GWENT: The Witcher Card Game

The Witcher burda da karşımıza çıkmasa olmazdı. Tam unuttuk derken sürekli bir yerlerden karşımıza çıkan Witcher şimdide çok başarılı bir mobil oyunla karşımızda. The Witcher 3 oynayanların bir çoğunun iyi bildiği Gwent, artık online olarak başkalarına karşı oynanabilir hale geldi.

Oyun, genelimizin hakim olduğu bir sıra tabanlı kart oyunu. Hearthstone mantığına yakın ancak kendine has birtakım özellikle bulunduran Gwent, kesinlikle yolda veya boş zamanlarda keyifle vakit geçirmek için çok iyi bir tercih.

The Witcher temasını mobil cihazınızda yaşayabileceğiniz bu oyunda, şuan için Türkçe dil desteği bulunmuyor. Yalnızca IOS cihazınından ücretsiz olarak erişebileceğiniz oyunu, Witcher hayranlarına şiddetle tavsiye ediyorum. Android için ön kayıtta olan oyuna buradan ön kayıt yaptırabilirsiniz.


Dota: Underlords

Dota, Autochess modu ile hayatımıza ‘Autobattler’ türünü aniden soktu. Bu türe adapte oluşumuzun ardından türe ait mobil oyunların çıkışı ve ardından Riot Games’in ‘Taktik Savaşları’ adında Autobattler oyununu duyurmasıyla, tamamen kabul edilen yeni bir türe sahip olduk.

Mobil cihazınızda Autobattle’ı en hızlı ve sorunsuz şekilde oynamak isteyenler içinde önerim kesinlikle Dota: Underlords. Hem kolay kontrolleri, hem de hızlı eşleştirme sistemiyle bir anda kendinizi 7 kişiyle yarışa sokmanıza imkan sunan oyunda, tüm diğer autobattle oyunlarda olduğu gibi kendimize ait bir masaya sahibiz. Bu masa üzerine, bize sunulan karakterlerden yerleştirerek ve ardından aynı karakterden ikiden fazla bularak, seviye arttırıp daha güçlü bir takım kurmaya çalışıyoruz.

Kahramanlarınızın arasında sinerji oluşturup, her tur yeni bir rakiple karşılaştığınız oyunu, mobil cihazında Autobattle keyfi yaşamak isteyenler için kuşkusuz tavsiye ediyorum. Türkçe dil desteği de barındıran oyun, her iki platformdan da ücretsiz olarak oynanabiliyor.


Town of Salem

Bir çoğumuzun twitch yayıncılarından tanıdığı Town of Salem, artık mobil cihazlarımızdan da oynanabilir durumda. Hemde ücretsiz. Bir şekilde karşımıza çıkan çok bilindik ”Vampir-Köylü” oyununun, günümüze uyarlanan ve büyük ölçüde genişletilen hali Town of Salem, arkadaşlarınızla karşılıklı oynamak için çok çok iyi bir tercih.

Oyunda, Vampir-Köylü’nün aksine 2 değil tam 57 rol bulunuyor. Bu rol sayısını kendi isteğinize göre azaltıp artırabiliyorsunuz. Yakın arkadaşlarınızla gergin tartışmalara, güven testleri yapmaya ve katil kim bulmaya çalışmaya hazırsanız Town of Salem sizin için en doğru tercih. Oyunda şuan için ne yazık ki Türkçe dil desteği bulunmuyor. Bu sebeple, ilk kez oynayacaklar için Türkçe dil rehberleriyle veya arkadaşlarıyla beraber oynamasını öneriyoruz.


Siz de hem bizlerle hem diğer okurlarımızla, hali hazırda oynadığınız mobil oyunları ya da önceden oynamış olduklarınızı paylaşabilirsiniz. İyi olduğunu düşündüğünüz mobil oyunlarla ve tüm fikirlerinizle birlikte yorumlarda görüşmek üzere.

 

Exit mobile version