105 Liraya Satılan Shogun 2 Steam’de Ücretsiz Olacak

Total War: Shogun 2, Steam üzerinden ücretsiz alınabilecek.

shogun 2 steam'de ücretsiz

Total War: Shogun 2 Steam’de ücretsiz olan oyunlar kervanına katılmak üzere. Bugün yapılan açıklama ile strateji oyunu sevenlerin oldukça beğendiği ve halihazırda 105 liraya satılan Total War: Shogun 2’nin, kısa süre içinde ücretsiz hale geleceği belirtildi.

Steam platformuna dair detayları paylaşan SteamDB isimli internet sitesi, bir süre önce ücretsiz olarak dağıtılacak oyunların listesini paylaşmaya başlamıştı. Listede belirli süreliğine ücretsiz oynanabilen oyunların yanı sıra tamamen oyunculara verilen yapımlar da sıralanıyordu.

İnternet sitesinin güncellediği listeye göre ücretsiz olarak oyuncularda kalacak yapımlar arasında Shogun 2 de yer aldı. Total War serisinin Japonya tarihine el attığı serinin ikinci oyunu, şu an için Steam üzerinde 105TL gibi bir fiyat etiketiyle satılıyordu.


İlginizi çekebilir: Steam’den Epic Store’a büyük hakaret


Total War: Shogun 2 Steam’de ücretsiz olacağı tarih

SteamDB isimli internet sitesinin verdiği bilgilere göre Shogun 2, kullanıcılara 27 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak sunulacak. Oyun bu tarihler arasında Steam kütüphanelerine eklenmek suretiyle sonsuza kadar listenizde kalabilecek.

İnternet sitesinin verdiği bir başka detay ise oyunun tam sürümünün ücretsiz olup olmayacağının anlaşılmasını güçleştirdi. Listede Total War: SHOGUN 2 Limited Free Promotional Package – Apr 2020 şeklinde bir ibare vardı. Bu ibareyle oyunun sadece ana kısmının mı ücretsiz olarak verileceği yoksa ücretsiz sürüme özel bir paket mi yayınlanacağı anlaşılmadı.

Total War: Shogun 2, dokuz yıl kadar önce çıkmış olmasına karşın hala birçok oyuncu tarafından oynanıyordu. Japon tarihini konu alan ve bunu başarılı şekilde işlemeyi başaran yapım, strateji oyunu sevenlerin favorileri arasına girmeyi başarmıştı.

Shogun 2 nasıl bir oyun?

15 Mart 2011 tarihinde piyasaya sürülen Shogun 2, tek veya çok oyunculu modlarda oynanabiliyordu. Diğer oyunlara nazaran çok farklı detaylar barındıran yapım, Total War serisi içerisinde çok özel bir yere sahip olmayı başarmıştı.

Total War: Shogun 2, 16. yy Japonya’sında (Ōnin Savaşı sonrası) geçiyordu. Oyunun amacıysa bir klanının Daimyosu olarak başlanılıp, ülkedeki Shogunluğu ele geçirip, tüm ülkenin yöneticisi olmaktı.

Japon tarihi uzun bir süre klanlar arasında geçen Shogun’luk savaşı ile geçmişti. İşte biz de klanlardan bir tanesinin kontrolünü ele alıyor ve savaşa dalıyorduk. Tarihi olayların ve klanlar arasındaki mücadelenin aktarılma şekli ile diğer Total War oyunlarından ayrılan Shogun, kesinlikle bakılması gereken strateji oyunlarındandı.


Total War: Shogun 2 Steam Sayfası


 

Exit mobile version